MotoNews.pl

Vectra 4x4 - czy warto ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam prośbę, gdyż sprzedałem swojego Gsi-ka i zastanawiam się na Vectrą A 4x4, szukam takiej i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć na temat modelu 4x4 czy były mocniejsze silniki niż 2.0 16v 150 kM ? Słyszałem że były 2.5 V6, czy warte są uwagi w/w modele i jak z częściami do 4x4 czy są wogóle dostępne ?
A może lepiej się zastanawiać nad Calibrą 4x4 turbo 204kM ?

Pozdrawiam
mimik

Vectra i Calibra to zupełnie inne auta pod zwzględem obudowy. Vectra jest jak wiadomo bardziej praktyczna.
A co do pytania jak w temacie, to pewnie, ze warto - nejeden umrze z zazdrości widzac na klapie napis "4x4". A sama jazda to bajka Zimą nie ma mocnych - wychodzisz z każdego poślizgu.
Wybór leży pomiędzy silnikiem 2.016V i 2.5. Ten drugi jest mocniejszy, ma 170 KM, a tez piękny moment obrotowy, ale będzie droższy w eksploatacji jak każdy 6 cylindrowiec.
2.0 16V to bardzo popularny motorek - tańszy w eksploatacji, ale mniej elastyczny od 2.5 i głośniejszy. A co do części Vectry 4x4 - przecież to Opel i na pewno wszystko dostaniesz - czasem drożej czasem taniej. Nie jest to w końcu jakiś Eagle Talon from USA
Pozdrówka.

Nie bede powielal opini Hevy co do ekspoloatacji.

Z czesciami nie ma duzego problemu, przeciez Vectra to bardzo popularne auto w Polsce.
Co do napedu 4x4 w wydaniu Opla...nie polecam...przy ostroznej jezdzie troche wytrzyma, natomiast jak tylko troche poszalejesz zaczn se problemy.
Nie slyszalem o Vectrze 4x4 z motorem 2.5 V6, ale moze jest. Natomiast ten C20XE (150 KM) to bardzo dobry silniczek. Najmocniejszy silnik w Vectrach A byl C20LET (turbo doladowany - 204 KM), ale znalezienie takiej Vectry graniczy z cudem.

Jezeli chcesz wiecej sie dowiedziec na temat Vectry A 4x4 i nie tylko zapraszam na strone: Vectra Unlimited.
Tam paru chlopakow ma takie Vectry, napewno powiedza Ci cos wiecej na temat napedu 4x4.

Pozdrawiam

Cytat:
Natomiast ten C20XE (150 KM) to bardzo dobry silniczek

Święte słowa. Również tak uważam. Znam kilka osób z Vectrami z tymi silnikami i znam dwie osoby, które mają je w Calibrach.
Polecają gorąco.

silnik ok tylko trzeba uwazac na głowice.........bo wiekrza czesc peka "KS" nie pekaja tylko "costcast"
naped 4x4 to padaka w oplu