MotoNews.pl

Tempomat a akumulator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy po odłączeniu akumulatora w jakiś sposob resetuje sie tempomat i trzeba go ustawiać?Bo kiedy go wyjołem i załozyłem nowy przestał działać tempomat.

Nikt nie wie?

[ wiadomość edytowana przez: KiVash dnia 2006-07-24 11:44:38 ]

nie rozumiem, jak to przestał działać? co ma wspólnego tempomat z akumulatorem? nic. tempomat nie ma pamięci a więc nie potrzeba źródła podtrzymywania tejże.... chyba tylko zbieg okoliczności. tam nie ma się co resetować albo blokować.

Chyba jednak jakąś pamięć ma skoro po wytraceniu prędkości i naciśnięciu górnego przycisku w dół samochód powraca do ostatniej zadanej prędkości.Przynajmniej tak jest u mnie.

no u mnie jest pamiec.Własnie w tym moze byc problem.Dziwne bo zrobiło sie tak po odłączeniu i załączeniu akumulatora.Wcześniej bylo ok.

[ wiadomość edytowana przez: KiVash dnia 2006-07-24 18:17:34 ]

i tak i nie. Też ci trzyma ostatnią zadaną prędkość po ponownym uruchomieniu silnika? nie sądzę... powiedzmy taka pół pamięć i nie tempomatu a komputera

ja zmieniałem akumulator w tym roku i nic mi się nie wykasowało (to tak na marginesie)

czyli to nie przez akumulator
A jakis tempomatu czujnik czy wyłącznik przy pedale hamulca jest?

Cytat:
2006-07-24 20:06:17, KiVash pisze:
czyli to nie przez akumulator A jakis tempomatu czujnik czy wyłącznik przy pedale hamulca jest?

Po odłączeniu akumulatora jedyne co mi się pop...ło to szyberdach
Z hamulcem, a dokładnie z układem załączania świateł stop jest taki związek, że ten sam sygnał co załącza światła wyłącza tempomat - opisywałem już jakiego doznałem zdziwka hamując przed przejściem dla pieszych ze spalonym bezpiecznikiem od stopów...
pzdr,
marcin

lukne jeszcze ,ale...

[ wiadomość edytowana przez: KiVash dnia 2006-08-11 22:03:52 ]

jest ok,wiecie co było...pedał sprzęgła nie "dochodził" do czujnika