| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Inferno Sympatyk FEFK Galaxy, Citroen C5 Kaletnik | 2006-07-25 06:52:57 Mam nastepujacy problem:
Znajomy sprowadzil auto z niemiec jakies pol roku temu nic nie zalatwial w kierunku przerejstrowania, czy jak wezme od niego to auto i bede je chcial zarejstrowac to oprocz normalnych oplat z tym zwiazanych bede musial dodatkowo zaplacic za ten okres kiedy stalo, dodam ze auto caly czas jest na niemieckich blachach i umowe bym spisywal z niemcem ? |
kaes Astra II 1.7 DTI Edi ... krotoszyn | 2006-07-25 08:30:30 Jesli twoj kolega nie oplacił nawet akcyzy to wszystko jest ok bo mozesz poprostu przerobic umowe kupna -sprzedazy z terazniejsza data.Jesli ma juz akcyze polacona no to nie wiem. |
l_uk sprzedany Łódź | 2006-07-25 10:09:00 Witam
kupiłem auto na niemieckich papierach na giełdzie w Łodzi po tygodniu (w tym czasie załatwiałem przegląd "zerowy") poszedłem do celnego i koazało się że musze zapłacić mandat za zwłokę. Czas na opłate akcyzy wynosi 5 dni od daty zakupu ja zapłaciłem 100 pln znajomy który czekał 2 tygodnie zapłacił 250 pln nie wiem czy przerabianie daty na 2005r jest opłacalne nie zapłacisz opłaty reciklingowej ale zapłacisz mandat w celnym tak jest w Łodzi pozdrawiam |
Inferno Sympatyk FEFK Galaxy, Citroen C5 Kaletnik | 2006-07-25 10:35:01 Umowe bede spisywal niby z tym gosciem z niemiec, wiec spoko do celnego zdarze, tylko nie wiem ile tam sie placi, tylko oplate recyclingowa czy jeszcze cos ? I powiedzcie czy przeglad zerowy mozna zrobic w kazdej stacji kontroli czy sa jakies specjalnie wyznaczone ? I czy nie bedzie problemu jak mu tablice wyszly jakis czas temu ? |
profil-usunięty | 2006-07-25 10:40:00 z tego co ja slyszalem to stacja musi miec jakies tam uprawnienia do robienia przegladow aut sciaganych z niemiec, ale nie jestem pewny tak tylko slyszalem, |
kaes Astra II 1.7 DTI Edi ... krotoszyn | 2006-07-25 14:47:05
O tablice raczej nie chodzi bo przeciez rownie dobrze mogłes przywiezc auto na lawecie a nie tablicach.Jedynie problem w tym jak teraz dostarczyc auto na przeglad skoro nie moze juz jezdzic po drodze bo tablice wyszły ale i na to sa sposoby jesli sie ma znajomosci.w ostatecznosci zostaje laweta |
Inferno Sympatyk FEFK Galaxy, Citroen C5 Kaletnik | 2006-07-26 06:26:58 No to widze ze najwiekszym problemem bedzie kasa najgorsze jest to ze koszty przerejstrowania sa wyzsze niz koszt auta ![]() |