MotoNews.pl
4 Samara vs 2107 + kilka pytan :) (153849/13)

Samara vs 2107 + kilka pytan :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich jestem tu 1 raz i odrazu zadaje pytanie hehe

jak wypada porownianie 2107 vs samara ?

jakie sa wady i zalety obu autek porownujac je ze soba?
chodzi mi o dynamike jazdy, prowadzenie, spalanie, "przytulnosc" wnetrza itd generalnie wszystko co wam przyjdzie do glowy

ile wazy jedno i drugie i jaka wage mozna uzyskac wywalajac cale siedzenia boczki itd od srodkowego slupka w tyl? bede jezdzil w 2 osoby max (bardzo zadko w wiecej ale wtedy mozna zalozyc ta kanape)

pytam bo wkurza mnie jazda na rowerze do pracy i w ogole i a te auta to by byla jakas tania alternatywa dla mnie

raz jechalem 2107 1.5 i malo z tej jazdy pamietam 155 na IV biegu czy jakos tak bardzo przeszkadza jazda ze skrzynia tylko IV biegowa?
znajomy ma samarke i jak wsiadlem do srodka to to zaskoczyla mnie jakosc wykonania wnetrza, 2107 wydawalo mi sie lepsze jakosciowo ale moze mi sie wydawalo no i silnik cichszy w samarce (1.3)

dzieki z gory za odpowiedzi (oby temat byl we wlasciwym miejscu ) jak cos sobie jeszcze przypomne to nie omieszkam zapytac znawcow tematu
jesli byl juz taki na forum to nie jedzcie po mnie tylko podrzuccie link do tematu to poczytam

tak na marginesie kiedys temu sie zastanawilem czy nie daloby sie zrobic w 2107 4x4 tzn wykorzystac podzespoly nivy i samary (z tym ze nie terenowe 4x4 tylko zachowujac naturalna wysokosc karoserii) ale to tylko gdybanie.

Do wożenia d*** Tamara będzie lepsza. Lzejsza, mniej pali i skrzynia 5 (większość). No i 20 lat nowsza konstrukcja niż 2107.

samara ma gorsze wnętrze od 2107 a jeśli chodzi o skrzynie to 4 biegowa wcale nie przeszkadza(przynajmniej mi)

samarka bardzo fajny wozik tyle ze w srodku jakos wykonania wnetrza jest zj.... wszystko trzeszczy na wybojach ( czytaj polskich drogach ) , no i naped na przod ma , dla mnie lepsze rozwiazanie , ale to wedle gustu :]

takie małe cos wg mnie.

2107 - - - - + +

co co wygladu zewnetrznego to stawiam na samare jednak wiec +

wyglad zewn. to wiadomo kwestia gustu a gust jest jak d***

to wie ktos ile wazy samara a ile 2107 z tym samym silnikiem? oraz jakie roznice sa w spalaniu?

chyba moj temat bardziej nadaje sie na dzial techniczny

2107 1030kg
Tamara 900kg

ma ktos moze ksiazke w do samary na kompie? jakis pdf czy cos? z checia bym poczytal.
w zamian moge podeslac ksiazke "Tuning i sportowe modyfikacje samochodu"