Co jeszcze moze stukac w przednim zawieszeniu???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stuki wydobywały sie od strony pasażera.Wymieniłem tuleje na wahaczu i gume na stabilizatorze.Przez dwa dni było cicho.Ale teraz jadąc po wiekszych dziurach znowu wydobywaja sie jakies stuki!Co to moze byc?

łącznik stabilizatora, luźne zaciski hamulcowe, końcówki drążka, przeguby (to raczej małoprawdopodobne). A kto Ci diagnozował wymianę tulei i gum? Może to niezbyt fortunna diagnoza...

Stawiam na łacznik stabilizatora

Po wymianie tych tulei jest o wiele lepiej.Stukanie na małych dziurach ustąpilo i autko mi juz nie pływa.Ale tak jak juz pisałem jadąc po wiekszych dziurach np. po kamieniach słychac stukanie.A czy na kolumnie kierow.tez moze wytworzyc sie jakiś luz??Mysle ze druga straona daje juz o sobie znac!!

może kńcówka wachacza lub końcówka drązka kierowniczego

Duże prawdopodobieństwo, że luzy w przekładni kierowniczej są źródłem owych stuków.

Wymieniłem teraz drążki stabilizatora, gumy, tuleje i jest cicho!!Ale dzisiaj zauważyłem ze podczas jazdy na skręconych kołach(nie wiem czy na dziurach czy nie słychać taki dudniejący stuk-nie zawsze!!Co to może byc do cholery???Zapomniałem dodoc ze końcówki drązków są ok i sworznie też!!

[ wiadomość edytowana przez: uki23 dnia 2006-08-08 22:05:49 ]

Jak wymieniałem tuleje na whaczu wyleciała mi półośka ze skrzyni ale włożyłem ja z powrotem, skręciłem i chyba wszystko ok-może to być to??

[ wiadomość edytowana przez: uki23 dnia 2006-08-08 22:16:54 ]

a jaki jest koszt owych tulei wachacza? mozna to wymienic bez duzego rozbierania auta?

U mnie tez cos podobnego jest,czasem stuknie czasem nietylko,ze od strony kierowcy jest to slyszalne.Początkowo myslalem,ze to przegub moze byc,ale teraz nie jestem juz taki pewien przed kupnem mój essi mial wymienione drązki stabilizatorów po obu stronach,moze gdzies maja luz,bo gumy na wachaczach i koncówki drążków są ok,bo nie ma luzów.Cholera wie co to moze,byc???Zas na kanał przydaloby sie wjechac...

to zależy czy oryginal czy zamiennik spójrz tu klik

[ wiadomość edytowana przez: uki23 dnia 2006-08-08 22:31:12 ]

U mnie zauwarzyłem to nie dawno.I też raczej od strony pasażera!!Wkurzające to jest.Jutro spróbuje wejśc pod niego!!Moze to faktycznie cos z tymi zaciskami hamulców!!

Z tego co pamiętam to tak to wygląda,tylko nie pamiętam jaka byla cena tego,bo znalazlem opakowanie od tych stabilizatorów w kole...No ale są w każdym bądz razie nowe,może są niedokręcone,albo cos w tym stylu...???