No może moja historia się do czegoś Tobie przyda....Też miałem bogatą mieszanke na wolnych ponad 8% ,zwiedziłem kilkunastu gaziarzy i w Krakowie i po drodze do Oświęcimia.Ale co jeden to mądrzejszy .Na ogół nie brali kasy za szukanie przyczyn takiego stanu z wyjątkiem jednego z Oświęcimia przy ul. Różanej niejaki oszust Pietranski -zdarł ze mnie kase nie wyregulował nic a na dodatek rozszczelnił elektrozawór.Nikt nie miał do mojej instalki programu komputerowego.Aż wreszcie trafił się jeden który zasugerował mi pewne rozwiązanie i to było skuteczne[adres : po trasie kraków -oświęcim w Alwerni przy stacji benz.tel.12 2833124.]Prozaiczna prosta usterka tkwiąca w malutkiej sprężynce która spadła z dzwigienki napinającej mębrane.Dosłownie 10 min. roboty odkręcenie 6 śrub i delikatne zdjęcie mębrany.Parownik nie ruszany.Nałożenie tej sprężynki i śruba wolnych obrotów działa ok.Przejechane mam prawie 40 tyś km.i mebrana nie jest jeszcze najgorsza ale pewno ją niebawem wymienie.Lambda działa teraz w każdym zakresie lepiej od 0,1-0,7V. A zatem --zajrzyj do parownika czyli reduktora gazu.[ bo wcześniej wszyscy polecali wymiane tego red.]Ale kosztowało minie to troche nerwów i upartość w dążeniu do celu.