Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-07-28 17:47:09 to chyba czas pojechac do ASO i żadać zwrotu gotówki bo chyba troszkę zostałeś naciągnięty.
Ja widze trzy przyczyny sciągania albo masz zapieczone prowadnice hamulcowe i w momencie hamowania słabiej łapie prawe koło (własnie najczęściej tego jest przyczyna). druga to możliwe ze zaczyna sie kończyć drązek kierowniczy z lewej strony (wymiana wraz z końcówką) trzecia łozysko koła sie kończy albo występujaca bardzo sporadycznie: krzywa tarcza hamulcowa. pozdr |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-07-28 22:42:57 Ewentualnie jeszcze zeszklone klocki lub tarcza na prawej stronie, ale osobiście stawiam na prowadnice lub tłoczki.
Tak głośno myślę... czy może to być luz na przekładni powodujący lekki skręt kół? Podczas pomiaru zbieżności się tego nie wychwyci bo niby jak. |
![]() JacaG Opel Omega 2.5CD V6s ... Morąg | 2006-07-29 00:00:12 ...czysta prawda! Napewno to będą przypieczone cylinderki, szkoda wywalonej kasy z tak błachego powodu i straconego czasu, ale przynajmniej człowiek się czegoś nauczył... |
![]() ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2006-07-29 03:57:07 witam
Wydaje mi sie ze ASO w ktorym byles powinno oddac ci koszty wymiany czesci "w ciemno". to jest normalne naciaganie ![]() pozdawiam ilku |
pitercat1 Opel Omega Częstochowa | 2006-07-29 10:12:58 Dzięki za zajęcie się moją sprawą, jednakże co do ASO to czują, że mnie naciągneli i chcą abym przyprowadził samochód a oni będą szukać nadal.
A wracając do ściągania, nie wiem do końca czy to jest problem hamulców, bo jak pisałem poniżej; nawet przy odłączonym od hamulca praym kole także ściąga. Ale pomysł z luzem przekładni kierownicy może być trafny - mam lekki luz i gdy jadę powyżej 90 ciągle muszę kontrować aby jechać prosto - ma ktoś wiedzę na ten temat jak go usunąć Pozdrawiam |
pitercat1 Opel Omega Częstochowa | 2006-08-05 13:32:53 Czy nikt już nie ma pomysłu co zrobić.
Żaden z Was nie miał podobnego problemu. Pozdrawiam i liczę na Was |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-08-05 15:38:10
Czytajcie uważnie, lewe hamulce nie działają a wy piszecie o cylinderkach itp. Sprawdż ustawienie wszystkich koł, zobacz czy przypadkiem, któreś z nich nie jest w inny sposób pochylone. Sprawdż wszystkie amorki na sprzęcie. Takie rzeczy jak stan all kół i ciśnienie sprawdzileś? |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-08-08 10:09:17 Byles na stacji diagnostycznej ? Tam sprawdza sile hamowania wszystkich kol i bedziesz mial punkt zaczepienia. No a potem geometria....
A moze (tu dryftuje) jakies luzy w ukladzie kierowniczym ? Pozdr, Vino |
pitercat1 Opel Omega Częstochowa | 2008-02-05 09:15:30 Witam
Informacja dla wszystkich którzy mają lub będą mieli ten problem Należy wymienić cały wahacz a nie same tuleje - jest to sprawdzone i nie tylko na moim samochodzie. Mimo iż kilkakrotnie wymieniałem tuleje wahacza zgodziłem się na wymianę całych wahaczy i jak ręką odiął. Teraz od kilku miesięcy jest super Pozdrawiam |