Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2006-07-29 21:46:21 gliwice next glass 280 z montażem a 320 za zieloną z paskiem ..czas montażu 2 godz ,na region ślaski sa najtańsi i robią fachowo,za nic bym sie nie wziął sam za to |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-07-31 12:16:37 Pewnie że sam spróbuj. W ASO Renault wklejali tym klejem i łatwo im to sie robiło. W dwie osoby zrobisz to na spokojnie. Najwięcej zabawy jest z wycięciem szyby, potem lejesz gorącą wode na zewnętrzną strone szyby żeby poodklejać naklejki-jak je przykleić na nową szybe to nie pamiętam. Z ramy drzwi wyskrobujesz starą uszczelke,smarujesz preparatem co oszyszcza miejsce klejenia(jest w opakowaniu). smarujesz szybe klejem(nie żałuj, szczególnie na dole), przykładasz do ramy, taśmą ją łapiesz w kilku mejscach do dachu i powinno być git. Klej wstrzykiwali pneumatycznym pistoletem, jak juz wspomniał kolega asstra. Ale domowymi sposobami tez wysmarujesz szybe klejem. Spróbuj, najwyżej później wkleja Ci szybe w zakładzie. Sam mam szybe do wymiany i bede kombinował żeby ją wkleić.
Powodzenia, później napisz jak sie udało. pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-07-31 12:18:17 ] |
![]() kufcio Omega C 2,2 DTI --- | 2006-08-11 19:50:07 Witam
jak na razie szyba nie dotarła do mnie ale wciaz czekam... Jednak kupilem klej i uwaga..... Z serwisu opla ![]() ![]() Nie dla reklamy lecz z ciekawosci podam link do aukcji Oryginalny komplet, klej + dodatki Telefonicznie kolega podpowiedzial mi na co mam zwracac uwage, czego unikac i ogolnie podniosl na duchu ![]() pozdr [ wiadomość edytowana przez: kufcio dnia 2006-09-25 13:40:20 ] |
![]() fotozen MV6 bydgoszcz | 2006-08-25 20:49:25 Witam,
Ja dzis bylem wymieniac szybe czolowa w Aba-Glass w Koninie i qrcze jakas lipa wyszla. Normalnie slysze silnik jak jade. Zabieram sie jutro na reklamacje ![]() Ale a'propo's klejenia jak piszecie o 4-5h to: gosc wyjalowil szybe i rame w aucie, poczekal jak to wyschnie, po czym nalozyl klej na szybe i od razu wpakowal ja w auto. Kazal poczekac godzine zeby podeschlo i wypchnal mnie do domu. Mowi, ze calosc kleju to i 3 dni moze schnac... Szyba to Guardian za 300 pln + 120 pln robocizna. Pzdr, Zen |
![]() fotozen MV6 bydgoszcz | 2006-08-26 12:37:18 No i byłem dzisiaj. Faktycznie tak jak myslalem szyba zjechala z lekka stad te odglosy silnika w srodku ;-( Panowie za szybko mnie z warsztatu chyba wypuscili albo malo kleju bylo!!!
Umowiony jestem na ponowny montaz juz z nowa uszczelka (w jednym kawalku - koszt 180pln) na wtorek. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko git bo caly urlop mi polecial. Zen |
![]() fotozen MV6 bydgoszcz | 2006-09-04 18:32:37 I faktycznie szybka zalożona. Na starą uszczelkę. Ale jest gites majones ![]() |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-09-04 20:36:39
Za spieprzona prace jeszcze chcieli 180zł?, nie rozumie, a tak wogole to uszczelka kosztuje 30zł. podrawiam |
![]() kufcio Omega C 2,2 DTI --- | 2006-09-24 18:20:58 niestety dalej jestem bez szyby, 2 sztuki zamowilem ale dojechaly pekniete. kurier jak kurier ale zapakowane byly jak blotnik a nie jak szyba.
Czy ktos wie czy szyba od omy niby "c" jest taka sama jak do "b" ? |
JEMI opel omega bydgoszcz | 2006-09-24 19:30:16 czesc
wymienialem przednia szybe w bestii jakis 1 miesiac temu robilem to w asyscie fachowca sprawa nie jest skomplikowana najwiecej problemow sprawila uszczelka (jak mowil koles fachura "jakas dziwna jak na omke pierwszy raz widze") dodam ze szyba byla uzywana od angola a wygladalo to tak 1 oczyszczenie szyby z resztek starego kleju 2 odtluszczenie szyby 3 pomalowanie szyby podkladem 4 wyjecie szyby z auta 5 oczyszczenie ramy ze starego kleju 6 odtluszczenie ramy 7 pomalowanie podkladem 8 10 min czekania az podklad wyschnie 9 nalozenie kleju (koncowka specjalnie docieta jak bylo napisane wczesniej nie zalowac kleju jak wyjdzie bokiem to mozna go latwo usunac bo nie trzyma do powierzchni niepomalowanych podkladem) 10 przyklejenie szyby (nie bylo zadnego dociskania szyba doszla sama pod swoim ciezarem nalezy uwazac aby sie nieprzesunela) 11 przytszymanie szyby tasma klejaca (trzeba to zrobic dosc solidnie naciagnac dosc mocno tasme zeby nie zjechala szyba na dol) 12 wyjazd z garazu ( bez czekania ostrozna jazda jakies 3 godz) nie wiem jakich srodkow uzylismy koles przywiozl wszystko ze soba w sumie prosta sprawa powinienes sprobowac aha wazne klej po nalozeniu na rame powinien wygladac jakbyc przykleil wstazke na sztorc do ramy i powinien byc nieznacznie pofalowany zycze powodzenia |
JEMI opel omega bydgoszcz | 2006-09-24 19:45:42 fotozen kto w bydgoszczy spapral by ci montaz ?
po co do konina jechales [ wiadomość edytowana przez: JEMI dnia 2006-09-24 19:47:26 ] |
profil-usunięty | 2006-09-30 09:44:06
Tak |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2006-09-30 11:28:55 chyab nie chcialo mi sie czytac calosci ale...
ja zrobilem tak: pojechalem do serwisu zajmujacego sie wymiana szyb samochodowych. Nie mieli szyby do mojego auta na stanie wiec zamowilem. Do wyboru mialem pilkingtona za 400 i cos tanszego za 300. Wybralem za 300 + 100 zalozenie. Pojechalem nastepnego dnia na umowiona godzine. Zostawilem auto. Przyjechalem wieczorem. Sprawdziłem jakość wykonania. Wszystko OK. i zapomniałem o temacie Są tematy którymi waro sie zajmowac... i te ktorymi nie warto Mieszkam w 50cio tyś miejscowosci i jest co najmniej kilka firm zajmujacych sie wymiana szyb. |