żarówki w zegarach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem że gdzieś to już na pewno było ale potrzebuję szybko wiedzieć jaka jest moc żarówek podświetlających zegary?

Z jednej z nich zerwałem nawet tą zieloną gumkę,ale nic tam nie ma napisane na bańce,a facet w sklepie ma wątpliwości,mówi,że to może być 3 lub 5 wat,porównywał nawe z 5 w bo tylko taką miał i twierdził że niby wyglądają tak samo,ale 5 wat to może być za dużo.

Proszę o szybką odpowiedż,bo potrzebuję to dzisiaj złożyć.A przy okazji to jaką moc mają żarówki ,,kontrolkowe" bo na nich z kolei
jest napisane tylko,że producentem jest toshiba oraz H7 158 9U-
nic mi to nie mówi.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.

Ostatnio wymieniałem żarówki w Corollce.
Dałem 5W ale odnoszę wrażenie, iż przegiąłem , świecą zdecydowanie za jasno.
Sądzę więc , że i u Ciebie i u mnie powinny być 3,4W.
Pytanie tylko gdzie kupisz tzw "kondoniki" bo ja mam kłopot z ich nabyciem.

Pzdr.
Truckdriver

12V 1.4W lub 3.4W dla silnika CT170 bo zakladam ze taki masz.
Ja bym zalozył 3.4W i do tego kondonik.
Szkoda ze nie podales VIN-a to wtedy by sie sprawdzilo jakie masz dedykowane.

Moja carina to CT 150 (momo że to rocznik "8.
Zegary bez obrotomierza.

Kurcze, nie wiedziałem że są żarówki 1,4 i 3,4W.

Z ,,kondonkami" to chyba rzeczywiście może być kłopot,facet
w sklepie to mi powiedział,że kiedyś to były a teraz ciężko.
Najwyżej zrobię sobie białe podświetlenie,jak się nie uda kupić.

Pozdrawiam

Jedz do ASO podaj im VIN i zapytaj o zarowki zaplacisz z 50zł ale przez najblizsze kilka dobrych lat nic ci sie nie przepali a oswietlenie bez porownania z zamiennikami a i kondonki mozesz dostać, ew. napisze Ci numer czesci zarowki z kondonkiem 3.4 jak bys chcial sobie zamowić

Ja jak tylko znajde chwile czasu pojade do ASO po normalne zarowki bo te diodowki z allegro to jest .... co tu duzo mowić

Ja mam jakies zwyczajne zaroweczki za pare groszy ze sklepu elektronicznego i nie narzekam. Kondoniki zdjalem ze starych i przelozylem na nowe bez wiekszego problemu. Co do mocy zarowki to moze jak wyjmiesz to zobaczysz...?

a co powiecie na takie żaróweczki 1,2 W:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=117007590
Spaliła mi się jedna i zastanawiam się nad wymianą na jakiś inny kolor

Ten sprzedawca to dobry kontrachent ale zarowki przez niego nie nadaja sie do zegarow bo szybko bladna jak to farbką malowane, u niego zaopatruje sie w zarowki do podswietlenia przyciskow

niedawno założyłem do siebie takei włąśnie malowane i są o niebo lepsze od diodowych za które zapłaciłem 5 razy więcej. A co do blaknięcia, to w Golfie jeżdźiłem z takimi przez ponad rok i nie zauważyłem zmiany intensywności oświetlenia.

jaki symbol mają żarówki do zegarów, przycisków i regulacji ?
i ile tego wchodzi ?
tyle tego jest i nie wiem na co się zdecydować
oczywiście chodzi mi o Carine E
myślałem o czymś takim w kolorze: zegary - białe, reszta czerwona... żeby mi do odtwarzacza pasowało

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2008-02-24 23:54:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2008-02-24 23:55:06 ]

Ja kupiłem coś takiego http://moto.allegro.pl/item315767472_diodowe_zarowki_r5_oprawka_do_zegarow_1_2w_2w.html i fajnie świecą .Wieczorkiem zapodam fotkę.

Talus efekt jest taki ,a żaróweczki takie jak na tej aukcji po niżej

jeśli zdjęcie jest wierne rzeczywistości, to wypada dość ciemno

eee... tego... a jakiego typu mają być te żarówki?

Cytat:
2008-02-25 19:29:03, Talus pisze:
jeśli zdjęcie jest wierne rzeczywistości, to wypada dość ciemno

Dlaczego zajebiście właśnie

Cytat:
2008-02-25 20:53:30, Plumoza pisze:
Dlaczego zajebiście właśnie

ja mam diodki w obu samochodach. w rolce efekt w nocy zajebisty,mimo ze w dzen jest slabiutko.ale juz w planach inny rodzaj diodek wiec moze bedzie lepiej.kolor oczywiscie czerwony. w p8 jest lipa bo tarcze to blaszaki,ale juz mam opracowane doswietlanie od przodu,wiec bede dobrze.teraz tylko miec wolna chwile..

Cytat:
2008-02-26 16:49:18, polakus pisze:
ja mam diodki w obu samochodach. w rolce efekt w nocy zajebisty,mimo ze w dzen jest slabiutko.ale juz w planach inny rodzaj diodek wiec moze bedzie lepiej.kolor oczywiscie czerwony. w p8 jest lipa bo tarcze to blaszaki,ale juz mam opracowane doswietlanie od przodu,wiec bede dobrze.teraz tylko miec wolna chwile..

A masz może pomysł na wskazówki ,bo u mnie trochę za ciemne są