| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-05-05 10:31:40
Witaj, miałem to samo Życzę powodzenia w zakupie i miejmy nadzieję, ze niedługo będzie kolejny BestioManiak na forum |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-05-05 12:12:42
Jest tutaj na forum kilka Senatorów Kupując Senatora należy się liczyć z eksploatacją 6 cylindrów - zawsze to drożej niż 4 (Senatory były napędzane tylko rzędowymi szóstkami) spalanie również duże. Osobiście nie mam gazu, ale warto brać z gazem, bo w mieście nie da się zejść poniżej 15 litrów benzyny, a ciut cięższa noga to 18-20 litrów. No przy silniczku 2.6 można też uzyskać 13 litrów w mieście, ale to raczej toczenie niż jazda. Trasa to 7,5-10 litrów. Ja jadąc spokojnie spalam w trasie 8,5 litra. Osobiście polecam silnik 3-litrowy. 12 lub 24 zawory. Tutaj dopowiednio do dyspozcji masz 177 lub 204 KM. Polecam automat, bo zgrany z silnikiem jest doskonale. No chyba, ze masz awersję do automatów, to manual - też dostępny. Bagażnik wielki, wnętrze ogromne, wygląd przepiekny, wyposażenie świetne - czego więcej trzeba? Nic, tylko kupować!!!! A w sprawie Omeg, niech wypowiedzą się Szanowni Koledzy, którzy na codzień śmigają Omesiami A. |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-05-05 13:43:27 Przebieg rzeczywiście wielgachny, ale widać że wiarygodny - 90% Polaków przewinie licznik, a tutaj widać, że kolo może być wporządku, no ale trzeba taki motorek posłuchać.
Przebieg, przebiegiem, ale najważniejsze sš oględziny auta. Osłuchanie pracującego silnika, czy nie wali, nie dzwoni - może był remontowany - a to na korzyść, więc te 360.000 km niewiele Ci powie na odległość (a może to błąd w druku?!?!?). Trzeba zapalić, pogazować sprawdzić jak zachowuje się przy 4000 obrotów, bo to momet załączania DualRamu itd... No, chyba, ze nie ma DualRamu. Otwórz korek oleju przy pracującym zimnym jak i ciepłym motorku - jak dymi to pierścienie do dupy itd... Temperatura pracy nie może przekraczać na wskaźniku 90-95 stopni - a sprawny układ chodzenia w tym motorze to podstawa. Równość pracy, to również ważna rzecz - silniki te chodzą równo i cicho. Na moim możesz ołówek postawić i przegazować i będzie stał. Ale z tym cicho, to jest nie zawsze. Może hałasować pompa wodna, która może już być zuzyta no i bardzo często hałasują wyciągnięte łańcuchy rozrządu - u mnie np. słuchać szum w puszcze rozrządu - świadczy to o naciągnięciu łańcuchów. Auto nie może się dławić, falować na obrotach, a po przegazowaniu musi przejść Ci dreszcz na plecach - tylko dźwięk prawidłowo działajšcego C30-SE, SEJ spowoduje taką reakcję... Ale deska digital, skóra i klima - dla mnie bajeczka I najważniejsze - silnik silnikiem, ale skrzynia przy tym przebiegu wymaga najwięcej oględzien. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-05-05 16:35:48 Hej nie szukaj okazji. Ostatnio jak bylem u lakiernika aby ryski wypolerowac to polozyl na staloe 9,5 tys i powiedzial zebym dal kluczyki ...Cena gieldowe tego rocznika to okolo 7tys zł. A ja ze 9,5 nie oddam bo po co, zreszta to samochod zony wiec ona decyduje.
Auto musi byc bez wyciekow i nie bite najlepiej swiezo z zachodu ... Pojawiam sie na forum wiec jesli cos namierzysz to wal no i ogladaj sie po ulicach, w Gdansku tylko jedna czarna omega ma nalepke LOB, duza zolta nie sposob nie zauwazyc a CC sportingi to czesto mijam.... |
regan senior Poznan | 2003-05-06 14:14:28 ja sprzedaje mojego czarnego senatora 2.6 z gazem. welur, abs, el4szyby el szyber, 5biegow, itd.itp.. rocznik 1990/91 ( sam na granicy kombinowalem zeby wyszlo 90 coby clo mniejsze. ale auto w 91 dopiero bylo uzywane) silnik i gaz stan idealny blacharka z zewnatrz rownież. nieco roboty jest pod spodem. troche pordzewialy kielichy. za to zawieszenie remontowalem w pazdzierniku. wszystko co mialo feler wymienione amory przod na gwarancji. ( 300pln/sztuka.) cena ok 12.5 tys. przebieg prawdziwy 204000 ale chodzi 3x lepiej niz moj 3.0 ktory ma 191000 ( w ktorym notabene wymieniam gaz na instalke z wtryskiem bo nq zwyklej nie chce jezdzic) |