Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-07-30 15:07:12 zamek klapy bagażnika kosztuje pewnie ze 25zł....szkoda życia ![]() Powodzonka! |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-07-30 18:58:26
Jest b.duża szansa...miałem dokładnie to samo......"spadła jakaś sprężynka.."..a raczej jej część. Nie pamiętałem dokładnie ceny ale sprawdziłem. Tak to wygląda w Daewoo: Numer katalogowy: 96207854 Nazwa: ZAMEK POKRYWY BAGAŻ. Cena netto: 14.50zł Jednostka miary: SZ Typy samochodów: Espero ; Cena jest wprawdzie netto ale i tak nie ma sensu w tym kopać. |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-07-30 20:50:32
Palcem dociskam z prawej stronu zamka taki ząbek w dół wtedy po 3 trzśnięciu zamyka się albo od nowa ręką do dołu nastawiam. Raczej nie przycisnęłam bagażu aby ucho odgiąć ale może ktoś z rodziny sprawdzę to, ale jak by ucho się odgięlo to by wcale się nie zamykał ? Macie jakieś zdjęcia ? |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-07-30 20:52:53
sam zamek może jest tani ale jego montaż i regulacja może być trudna ? Czy nie ? Tam są jakieś nity brak śrubek jak żeś top ustrojstwo wymieniał bez problemów ? |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-07-30 21:04:51
Demontaż/montaż 10 minut, regulacji ZERO...chyba 2 śrubki do załatwienia i jakieś cięgno ale zabij...dokładnie nie pamiętam...Naprawdę prosta czynność. Wystarczy się uważnie przyjrzeć przed demontażem. |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2006-07-30 21:22:21 Dwie śrubki mocujące, ale do wykręcenia śrubokrętem o koronkowej końcówce. Do zamka dochodzą dwa cięgła dosłownie zaczepione na zasadzie haczyka (od górnego zamka w klapie na kluczyk i od siłownika). Wymiana jest banalna. Dla ułatwienia najlepiej odpiąć te cięgła przed odkręceniem zamka (Są przymocowane plastikowymi zapinkami. Zapamietać ułożenie !) i założyć je, jak już nowy zamek jest przykręcony. Powodzenia ! |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-07-30 21:26:15 Ewentualnie pokazać się na zlocie śląskim ![]() Brać klubowa to obejży i się okaże czy zamek do wymiany czy idzie to naprawić/wyregulować na miejscu ![]() Co dwie głowy to nie jedna ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-07-30 21:36:28 Przerabialem to chyba z tysiąc razy.... luzny zamek, dokreciłem. i tak sie nie domykało... pomogła regulacja tego preta który jest w tylnym pasie. teraz wystarczy lekko klapnąc. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-07-30 21:48:31
Przeczytaj uważnie.. Tobie też sprężynka wypadła ??...tysiąc razy ?? ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-07-31 06:48:05
regulacja tego preta który jest w tylnym pasie mógłbyś dokładniej opisać który pręt i jak regulowałeś (podginałeś go czy jak ?) Inne pytanie czy na otwartej klapie ząbek (wyrostek) z prawej strony po otwarcie jest w górnym położeniu w niezepsutym zamku ? czy jest w dolnym położeniu ? jak ręcznie przesunę go w dolne położenie to lepiej się zamyka... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-07-31 09:23:03
Regulacja tego pręta polega na poluzowaniu śruby i przesunięciu go. Jednak skoro ten dzyndzel w zamku nie powraca to na bank masz szwankujący zamek. Wymień albo spróbuj naprawić (choć jak koledzy piszą wymiana na nowy jest szybsza, tańsza i pewniejsza) |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-07-31 09:38:47
Dlaczego Kobieta chcąc przepłynąć rzekę zamiast w poprzek wybiera drogę wzdłuż ![]() ![]() Proszę Cię Marzenko!...zresztą...Robert_S już wszystko napisał ![]() Pozdrowionka ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-07-31 17:34:28 Dziękuję to mi wystarczy. Kupię zamek i pojadę do znajomego co będzie miał śrubokręt z końcówką gwieździstą (koronkową). Wasze posty wydrukuję i na pewno się mu przydadzą. A i w wyszukuiwarce pod hasłem "zamek pokrywy bagażnika" będzie coś dla następnych po mnie. ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-07-31 17:42:37
Jeszcze tylko dla pewności pisząc o "pręcie" miałeś na myśli to samo co qbaj pisząc o "uchu" |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-07-31 18:12:14
Tak |
![]() kuki543 Espero Ożarów Mazowiecki | 2006-08-19 19:39:56 Miałem to samo - odgiąłem nieco na rzw. chama blaszki zamka (no bo jest zanitowany) i pęsetą wydłubałem sprężynkę. Urwoało się w niej ucho, więc zrobiłem z kolejnego oczka sprężyny (odgiąłem prostopadle i już). Tą samą pęsetą wsadziłem przez szczelinę do zamka, który nieco zgniotłem w imadle, żeby wrócił do poprzedniego stanu. Ok. 10 min. roboty, żadnych zakupów.
Powodzenia (choć już pewnie masz zrobiony ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-08-19 22:20:48 Jaki to ściek w Kłatowicach płynie... bo Twe śmiechowate problemy Marzenko ino ón może rozwionzoć. |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-08-20 03:24:34
Rzeczywiście już dawno zrobiłam (wymiana na nowy) zapomniałam o tym poście. Ze starego zamka wypadła sprężynka z ułamanym uchem więc było to samo co u ciebie. Podziwiam twoje zdolności z pęsetą A temu ulubionemu i lubianemu Piotr-kowi ( Piotr jakie to ładne imię i to z Olkusza, tam jest pustynia Błędowska i dużo grzybów ja lubię Olkusz) nie dam się sprowokować - tylko mu odpowiem, że jak masz większe bardziej poważne problemy, niż na przykład zamek od bagażnika to napisz to na forum może ktoś ci coś poradzi, a jak nie masz to zapylaj Gieorginię i nie zabieraj głosu (zbyt pochopnie), bo twoje wstawki są bardzo dobre) i możesz nimi imponować w Olkuszu na zabawie w remizie strażackiej (ja lubię takie potańcówki z miejscowymi ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Marzenkachilsz dnia 2006-09-09 10:45:26 ] |