Wymiana amortyzatorów samara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam co jeszcze trzeba kupic przy wymianie amortyzatorow na nowe? bo same amorki chyba nie wystarcza?

[ wiadomość edytowana przez: Weider dnia 2006-07-31 15:44:11 ]

Witam
Proponuje ,zębys wszedł w download i ściągnął sobie książkę napraw ładnej. Tam można wiele wyczytac o budowie. a co konkretnie bedzie jeszcze potzrebne to się okaż eu mechanika, bo mniemam ,że sam się nie podejmiesz tego. Powodzenia

sam z kolega bede robil, ale wiem ze jeszcze trzeba kupic oslony na amorki i nie wiem jakies gumy tez sie kupuje?

Które zmieniasz? Jak zmieniasz tylne to możesz kupić nową poduszkę która jest wyzsza od standartowej i po zmianie razem z amorem skończy się dobijanie przy pełnym obciążeniu. Trzeba tylko pamiętać o wyjęciu starej gumy. Podejrzewam że będziesz potrzebował szlifierki kątowej do usunięcia starych tylnych amorków. Nie można było wybić śruby. Jedyna rada to pociąć flexem, wyrzucić stare śruby i dać nowe. Do przednich będziesz potrzebował 2 ściągaczy do sprężyn. Przednie wymieniało się łatwiej niż tylne. Przerobiłem to w czerwcu.Jak coś nie wiesz to pytaj.Z ruskiej strony ściągnąłem sobie płytkę z fotografiami jak i co się demontuje. Piękna sprawa.

Cytat:
2006-08-01 21:43:24, skatad pisze:
Podejrzewam że będziesz potrzebował szlifierki kątowej do usunięcia starych tylnych amorków. Nie można było wybić śruby. Jedyna rada to pociąć flexem, wyrzucić stare śruby i dać nowe.

No nie do końca, czasami można stare odkręcić i spowrotem założyć - ale na pewno bedziesz potrzebował dwóch dobrych(mocnych) kluczy.

Cytat:
Do przednich będziesz potrzebował 2 ściągaczy do sprężyn. Przednie wymieniało się łatwiej niż tylne. Przerobiłem to w czerwcu.

bez ściągaczy nawet nie podchodz do tematu.

Cytat:
Z ruskiej strony ściągnąłem sobie płytkę z fotografiami jak i co się demontuje. Piękna sprawa.

jak mozesz podaj linka - na pewno to PIĘKNA sprawa - z góry dzieki

dcnt zrobił to bez ściągaczy. Może sprzeda patent.

musze wymienic wszystkie amory a budrzet ograniczony, wice musze po trochu, ktore najpierw lepiej wymienic przednie czy tylnie? tylnie mam juz takie ze tra przy pelnym zaladunku, a przednie tez nie najlepsze, auto sie buja strasznie