Wybór

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Stoję przed trudnym wyborem dlatego skieruje pytania do osób które już miały do czynienia z cb (moja przygoda dopiero się rozpoczyna). Poczytałem forum, znam juz sprzet który polecacie wady i zalety jednak mam jeszcze kilka pytań.
CB będę używał głównie w mieście, bardzo rzadko na trasie. Dlatego zastanawiam się, który wybór będzie bardziej sensowny. Czy zainwestować w radio President Johnny II ASC + antena magnesowa 100cm czy Uniden 520 + antena 100cm ewentualnie 150cm (również magnesowa). Jeżeli chodzi o antenę 100cm jeszcze nie mam sprecyzowanej (interesują mnie tylko anteny magnesowe oraz trwałe: czytałem ze Sirio są trwale od President) natomiast 150cm wybór to ML145 Sirio. I tu najważniejsze pytanie. W związku z korzystaniem z cb w 90% w mieście zależy mi na czystości odbioru i nadawania, zasięg to drugorzedna sprawa (nie potrzebuje 15km czy wiecej wystarczy do 10km ale żeby było czysto) - czy te automatyczne funkcje w President (czyli ANL i ASC naprawdę się przydają i sa skuteczne). Bo różnica pomiedzy radyjkami jest około 140zł (z różnymi odchyleniami, zależy kto gdzie i za ile znajdzie - mowa o nowym sprzęcie) a do tej sumy mozna dołozyc i kupic antene dobra.
Prosze o opinię który wybór będzie lepszy. Piszecie, że Uniden to to samo co President jednak czy te automatyczne funkcje naprawdę się sprawdzają i są warte dołożenia pieniążków.
Z góry dzięki

ANL - Tak
ASC - nie ( chyba niechcialbys zeby co jakis czas urywalo ci rozmowce, jak tylko stracisz troszke zasiegu )

Tak wiec kupsobie Unidena 520 ,chyba ze masz wiecej kasy to jakiegos Presidenta, a do tego jak chcesz magnesowke to za presidenta przeplacac nie musisz bo to tylko antenka i mozesz wziasc cos tanszego tylko napisz jakie wchodza w gre. Ja polecam stale polaczenie, gdzies w dachu

Hej Dzieki za odpowiedz. Jezeli chodzi o antenke to będzie najpradopodobniej William Little Will - magnesowa 100cm

Wilson little wil, a nie william