Ile realnie może kosztować mnie takie auto z Niemiec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
DAEWOO Nubira 1.8 CDX 4/5-drzwiowy

cena 7750 euro

pierwsza rejestracja 05/2004
stan licznika km (przebieg)
paliwo benzyna
kW/KM 90/122
kolor zewnetrzny niebieski metalizowany
kolor wewnetrzny Szary
rodzaj przekladni przekladnia reczna
cylinder 4
cm3 1799 cm³
drzwi 4
rodzaj pojazdu samochód uzywany
numer wozu KLANF19314K959200
badanie TÜV 05/2005
cechy szczególne podatek VAT udokumentowany

wyposazenie pojazdu

ABS, alarm, automatyczna klimatyzacja, boczne poduszki powietrzne, elektryczne szyby, klimatyzacja, poduszka powietrzna, poduszka powietrzna pasazera, reflektory przeciwmgielne, wspomaganie kierownicy, zamek centralny

pozostale informacje

Interne Nummer:5-08491, TCS, höhenv. Lenkrad, höhenv. Fahrersitz + Lendenwirbelstütze, Kopfstützen, Armlehne vo./hi., Lenkrad + Schaltknauf in Leder, Isofix, Euro3, Vorbesitzer: 1, Weitere Ausstattung: Katalysator, Elektrische Aussenspiegel, Teilbare Ruecksitzbank, CD Wechsler, ... Änderungen, Zwischenverkauf und Irrtümer vorbehalten

---------------------------------------------------------------------------
Jak to wygląda z opłatami jeśli ktoś może mi policzyć co i jak

cena + 1000zł opłat akcyzy niezapłacisz bo auto niema jeszcze 2 lat.

tem tysiaczek to koszty rejestracji.

Chyba drogo, jak na ściąganą Nubirę z 2004r.

7750 * 4 = 31.000 PLN
+ 1000 = 32.000 PLN

Czyli na auta do dwóch lat akcyza wynosi 0 zł ?
Jak auto jest z maja 2004 to w maju 2006 miałoby juz dwa lata?
Czy jeśli gość daje mi fakt. Vat to mniej zapłacę w Urzedzie skarbowym ?

Pozdr All

Cytat:
2006-08-01 11:02:35, Taurus pisze:
Jak auto jest z maja 2004 to w maju 2006 miałoby juz dwa lata?

No chyba, że coś się zmieniło od czsu jak ukończyłem szkółkę

za auto z 2004 roku nalicza ci akcyze za 3 lata...policza 2004, 2005 i 2006...daje ci na to gwarancje ....calosc oplat zamknie cie sie w 2000-2500....( 1100 kosztuje karta pojazdu+ podatek za zlomowanie)

2004 to bedzie nubira 3 pewnie odpowiednik jakiegos tutejszego chevroleta, fajne auto ale za 7500 to kupisz pasata 2003 w TDI , poszukaj na mobile.de

Cytat:
2006-08-01 08:13:48, kisztan pisze:
Chyba drogo, jak na ściąganą Nubirę z 2004r. 7750 * 4 = 31.000 PLN + 1000 = 32.000 PLN

przeciez to juz nie nubira tylko jakies lacetti..taki samochod nowy u nas kosztuje z tym silnikiem ponad 60tys..wiec ogolnie cena nie jest zla..ale sa minusy...utrata wartosci jeszcze wieksza niz w wypadku chevroleta..jakosc pewnie niewiele lepsza niz nubyII..zero prestizu..nie zmienia to faktu ze tak wyposazonego samochodu w tej klasie wi w tym wieku u renomowanych producentow za ta cene nie znajdziemy

No panowie nie jest dobrze z akcyzą bo za 3 letnie auto a tak sobie liczą chcą 15% wartości
to by dawało jakieś 1 000 euro czyli z torbami pójdę

Jak te ludziska ściągają te auta że płacą po 1200 zł akcyzy

Cytat:
2006-08-01 20:50:19, Taurus pisze:
Jak te ludziska ściągają te auta że płacą po 1200 zł akcyzy

Już program nawet o tym nakręcili z ukrytej kamery
Kupujesz auto za 7000 EURO a na fakturze widnieje 1000-1500 EURO

spokojnie mozesz wpisac 500E na rachunku ...niemiec na pewno na to pojdzie...niech ci wpisze uszkodzenie silnik i skrzyni biegów na rachunku i z glowy...tylko nie pisz ze auto jest po wypadku czy cos podobnego tylko uszkodzenia mechaniczne bo w razie aut powypadkowych kieruja cie na szczegolowy 1 przeglad techniczny w wybranym przez nich punkcie i placisz $$$....75E akcyzy to juz nie wydatek

Cytat:
2006-08-01 11:31:12, Dominik_Olechnowicz pisze:
....calosc oplat zamknie cie sie w 2000-2500....( 1100 kosztuje karta pojazdu+ podatek za zlomowanie)

niewiem z kad ty masz te info ale karta pojazdu kosztuje teraz 75zł.

a zamist 500zł za podatek złomowy mozna przyniesc swistek z autoszrotu za 200zł i tez przejdzie już są firmy wastawiajace takie zaświadczenia.

hmmm ....jesli tak to faktycznie koszt spada o 500zł ...od kiedy karta tyle kosztuje??? Ciekawe czy mi oddadza roznice wiesz ze swistkami ze szrotu to jest tak ze albo przejdzie albo nie...pewnosci nie ma

to ty powaznie niewiesz ze karta kosztuje 75zł.??? rany boskie od marca jest taka cena po ozeczeniu trybunału o niezgodności opłaty z konstytucją ale jednocześnie wydano rozporządzenie ich wszelkie roszczenia o zwrot niesłusznie zawyżonej opłaty nie moga mieć charakteru postepowania administracyjnego a jedynie postepowanie cywilne co krotko mówiąc pogrzebało szanse na zwrot.

Podobnie pewnie bedzie się miała sytuacja z akcyzą jeśli trybunał europejski wyda negatywną decyzje to nasze ministerstwo pewnie w drodze rozpożądzenia zamknie dorge do roszczeń o zwrot.

ja to akurat jestem na topie bo niedawno rejestrowałem Gofra z germanów to juz trzeci szwab przywieziony przezemnie od otwarcia granic..

hmmm cos slyszalem ale jakos nie przywiazywalem uwagi, ostanie auto przywiozlem dla siebie w listopadzie a w styczniu wprowadzili ten podatek od zlomowania...o karcie nie wiedzialem...widac wypadlem troche z obiegu