Problem z silnikiem Cari E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam problem ze swoja Cari.Wczoraj jak wracalem wieczorkiem do domu po przejechaniu zapalila sie kontrolka ktora wedlug ksiazki mowi o niesprawnosci ukladu wtryskowo -zaplonowego.Ekonomizer swieci caly czas na czerwono.Auto pracuje nierowno ma praktycznie zero mocy.I na benzynie i na gazie(sekwencja).Kontrolka caly czas swieci.I teraz zwracam sie z prosba co to moze byc??Rano prubowalem odpalic auto na benzynie to odpalilo i zgaslo na gazie tez mialo problemy ale zaczelo chodzic ale jezdzic sie nie da:/Co to moze byc?Pozdrawiam i czekam na info

Cytat:
2006-08-01 09:38:20, whitekiel pisze:
Witam.Mam problem ze swoja Cari.[...] zapalila sie kontrolka ktora
wedlug ksiazki mowi o niesprawnosci [...] .Ekonomizer swieci caly
czas na czerwono.Auto pracuje nierowno ma praktycznie zero mocy.

MAP sensor? (na scianie grodziowej po stronie kierowcy).
Mze sie wezyk przetarl/spadl? Zrob diagnostyke (samodzielna) i sprawdz.

Leszek

99% ze to bedzie ten czujnik.Modelowe objawy.

Chyba że się elektrycznie uszkodził...
U mnie jak mi wężyk spadał to kontrolki nie zaświecało tylko pływała na jałowym 500-1200.
Pozdro.

Witam.Juz mam autko naprawione.Przyjechal znajomy mechanik i w ciagu 5 min doszedl co jest.Urwal sie kabelek na podszybiu.Nie wiem do czego on sluzy ale widocznie jest wazny.Dzieki za info Pozdro
P.S. Teraz mozna dalej smigac Cari

Cytat:
2006-08-07 17:30:10, whitekiel pisze:
Witam.Juz mam autko naprawione.Przyjechal znajomy mechanik i w ciagu 5 min doszedl co jest.Urwal sie kabelek na podszybiu.Nie wiem do czego on sluzy ale widocznie jest wazny.Dzieki za info Pozdro P.S. Teraz mozna dalej smigac Cari

Zdaje sie, ze wlasnie TEN kabelek (od takiej malej kostki podlaczonej gumowym wezykiem do kolektora ssacego, na
scianie grodziowej po stronie kierowcy)

Leszek