MotoNews.pl
11 Koła drżą podczas ruszania- w czym problem ?? (154583/45)

Koła drżą podczas ruszania- w czym problem ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie... podczas ruszania zaobserwowalem ze kola drżą... ??nie mam poejcia coz to mzoe byc gdyz wydaje sie mi ze wymienilem juz wszystko co tylko mozna bylo wymienic

ale w jakim sensie drżą ???:> opisz troche dokladniej bo ciezko cos wywnioskowac..

ano drżą..gdy silnik startuje czyli gdy caly "lata" podczas startu to kola tak jakby razem z nim wpadaly w wibracje.Nie odczuwam tego na kierownicy w zaden sposob ale zauwazyl to wczoraj kolega ZERO i faktycznie gdy wysiadlem i ktos ruszal to tez widzialem ze po prostu drżą

up--->

hmm... to rzeczywiscie dziwny objaw.. a probowales postawic go np na podstawkach i wtedy odpalic? moze masz wywalona poduche pod silnikiem i wibracje przechodza na kola:>

Ja tez obstawiam ze to poduszka skrzyni biegow ta z tyłu mam tez takie objawy i wiem ze jest guma w niej uszkodzona

pytanko...czy mozna tak jezdzic i czy dojedzie on nad morze?

Ja jezdze z tym problemem ponad rok ujawnilo sie to swapie i nad morze spokojnie dojedziesz ja dwa razy bylem i nie bylo zadnych problemow

podczepie się, yez mam podobne drgania, mam pytanie, mają one związek z temperaturą silnika??

może to i głupie, ale zauważyłem że drgania występują tylko po dłuższej trasie.

tyle że u mnie poprostu wystarcza dać mu 2 tys obrotów przy ruszaniu i jest git

no u mnie drgaja normlanie tylko jak ruszam..i w zaden sposob nie odczuwam tego na kierownicy.. ani przy wiekszych predkosciach ani przy mniejszych

wymiekam.proponuję wywazarke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tej...kola sa nowe i wywazone ;p zbieznosc jade jutro zrobic jeszcze

ja mam ustawiona zbierzność, wyważone koła, wszystko git

i wydaje mi się że te drgania to raczej właśnie od silnika i skrzyni, przy ruszaniu na lekkim gazie, wiec w moim przypadku to chyba poduszka

No to ja tęż to samo mam Jest nas troche z tym problemem ja uważam że to poduszki pod skrzynią i silnikiem. Ale te poduchy troche kosztują (razem)

Mnie też drżało cos przy ruszaniu.
Wymieniłam pół zawieszenia a ustąpiło troche po regeneracji przekladni. Po wymianie drążka kierowniczego całkowity spokój.

zawieszenie jest ok, nie drży przy przyspieszaniu czy e trakcie jazdy, tylko w pierwszej fazie ruszania na małym gazie, jak daje ponad 2 tys obrotów to rusza płynnie,

czy to faktycznie poduszki?

No ja właśnie o tym pisałam.
Na kierownicy nie było czuć drgań jak i przy ruszaniu na wyższych obrotach. Próba delikatnego ruszenia sprawiala że koła drgały.
Odczuwało się to trochę pod pedałem sprzegła tak jak by koła nie były połączone sztywno z nadwoziem a wszystko latało.

[ wiadomość edytowana przez: olaola1 dnia 2006-08-02 19:03:44 ]