MotoNews.pl
0 Kody bledow. Kod 46. Omega B (154675/0)

Kody bledow. Kod 46. Omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Szukalem szukalem szukalem i nie znalazlem nic na temat kodu 46.

Mam Omege 2.5 V6 1998r z ta roznica ze jest to Vauxhall ale wydaje mi sie, ze pomimo tej roznicy rowniez posiadam system Monotronic 2.8.1, wiec kody powinny byc rowniez identyczne.

Podczas diagnozowania otrzymalem 12,31,46.
Tak wiec 12 - prawidlowo, 31-prawidlowo (poniewaz silnik nie byl uruchomiony), ale nie wiem jak rozumiec kod 46.

Znalazlem: 46 - Air Pump Relay - High Voltage

Jak to ugryzc?? No i oczywiscie gdzie gryzc

Cytat:
2006-08-02 15:49:12, Galu pisze:
Witam. Szukalem szukalem szukalem i nie znalazlem nic na temat kodu 46. Mam Omege 2.5 V6 1998r z ta roznica ze jest to Vauxhall ale wydaje mi sie, ze pomimo tej roznicy rowniez posiadam system Monotronic 2.8.1, wiec kody powinny byc rowniez identyczne. Podczas diagnozowania otrzymalem 12,31,46. Tak wiec 12 - prawidlowo, 31-prawidlowo (poniewaz silnik nie byl uruchomiony), ale nie wiem jak rozumiec kod 46. Znalazlem: 46 - Air Pump Relay - High Voltage Jak to ugryzc?? No i oczywiscie gdzie gryzc

witam moze to jest to ....46 - Czujnik tylnego prawego koła - brak lub słaby sygnał z czujnika

Cytat:
2006-08-02 15:49:12, Galu pisze:
Znalazlem: 46 - Air Pump Relay - High Voltage Jak to ugryzc?? No i oczywiscie gdzie gryzc

Wysokie napięcie - przerwa w obowdzie
chodzi o pompę powietrza która tkwi pomiędzy zderzakiem a nadkolem. Nie działa. Idź tym tropem naforum temat zgłębiony kilka razy.
Jako iż be jest be to nie wiem dokładnie gdzie jest. Pewenie zbędny balast.