| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-08-02 16:03:45 Witam,
Wiem ze pytanie jest lekko offtopiczne, niemniej wiem ze duzo z Was zna sie na radiach CB, dlatego kieruje je wlasnie tutaj. Anteny, jaka jest roznica w zasiegu, jakosci sygnalu itp pomiedzy antenami takimi dlugimi srebrnymi gibiacymi sie na boki jak tirowka na A2 a taka krotka czarna sztywna, jak ... murzynskiego TIRowca na widok tejze panienki? Jezeli chodzi o estetyke to wiadomo ze te drugie sa ladniejsze (anteny), wiec czy warto gorzej wygladac dla jakichs tam szczytnych celow??
Dokladnie rozchodzi sie o modele Wilson Little Will i President Florida, ale chcialbym sie dowiedziec jakie tu rzadza reguly. Pozdrawiam |
szefer DEADSOUL opel Omega Bi-Turbo Poznań | 2006-08-02 16:08:15 Ja tez sie dołaczam do pytania, jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie ale chciałbym sobie zakupic takowe urzadzenie.
Jakie polecacie ?? |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2006-08-02 17:39:32 |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-08-02 17:49:00 Dzieki ale jakos malo informacji tam jest, wymienione sa 3 anteny samochodowe i ich specyfikacja. A mi chodzi o roznice pomiedzy malymi estetycznymi a wielkimi brzydalami. Czy warto kupowac te druga antene?
A jakby sie ktos pokusil to chetnie dowiedzialbym sie rowniez co to jest zysk energetyczny i moc. Na co to sie w praktyce przeklada. Pozdrawiam. |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2006-08-02 17:53:48 Napisz do cmatt-a on sprzedaje cb i anteny |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-08-02 18:04:40 Najogólniej i najprościej mówiąc to w paśmie CB (27 Mhz) długość fali radiowej = 11m. Najlepsza i najbardziej sprawna byłaby antena o tej właśnie fizycznie długości ale trudno sobie wyobrazić antenę o dł. 11m w związku z tym wszystkie anteny do CB ( i nie tylko) są elektrycznie skracane do możliwych do przyjęcia wymiarów. Najczęściej te najdłuższe są najlepsze (czytaj najsprawniejsze) tak więc wybór należy do was mieć antenkę ładną krótka ale niezabardzo sprawną czy długą niezbyt ładną i poręczną ale za to bardzo sprawną zapewniającą łączność na duże odległości, tylko z drugiej strony czy do mobila potrzebne są nie wiadomo jakie zasięgi ? wydaje mi się że nie, co innego anteny bazowe ale to już inna bajka. Pozdrawiam Cezik. |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-08-02 18:12:54 Drugą ważną sprawą o której warto by tu wspomnieć jest odpowiednie zestrojenie anteny z wyjściem nadajnika. Jest tak w przypadku każdego urządzenia nadawczego ponieważ nawet setki wat mocy i super antena jeśli jest niezestrojona nie jest w stanie wyemitować w eter całej wytworzonej w nadajniku mocy i powstaje tzw. fala odbita która powoduje że nasz sygnał jest bardzo słaby a w dodatku może doprowadzić do uszkodzenia nadajnika. Najprościej mówiąc ktoś kto ma nadajnik (CB) o mocy 1Wata dobrze zestrojony z anteną będzie dalej słyszalny (większy zasięg) niż ktoś kto ma nadajnik o mocy 100Wat lecz niezestrojony. Używa się do tego urządzenia o nazwie matcher. [ wiadomość edytowana przez: Cezik dnia 2006-08-02 18:14:57 ] |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-08-02 18:46:53 Oczywiście antena najlepiej gdyby była zainstalowana w geometrycznym środku pojazdu (na środku dachu-od tego zależy kierunkowość anteny) i oczywiście lepszą sprawność mają anteny przykręcane do karoserji auta(bardzo ważne jest aby natena miała dobry kontakt z masą pojazdu) niż anteny z podstawą magnesową(mniejsza sprawność). Ale się rozpisałem... |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-08-02 18:57:41 Sie rozpisales ale sensownie, dzieki za wyjasnienia!
Pozdro! PS. kupuje wiec malego willa ![]() |
ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2006-08-02 23:29:58
raczej fala stojąca i dlatego mierzymy i stroimy tak antenę aby SWR czyli WFS - współczynnik fali stojącej był jak najmniejszy. Dłuższa antena daje tą możliwość , ze praktycznie wogóle o drogę nie musisz pytać bo słyszysz jak inni z małymi magnesikami stale pytają , bo do nich nie dolatuje . Ja mam dwa zestawy - NEW ALASKA na sztywno do dachu w kombiku i magnes ML 145 na tylnej klapie w sedanie i tu już jest znacznie gorzej , ten zestaw w tym samochodzie zbiera za dużo zakłóceń z silników i dokucza mu antena radiowa w tylnej szybie. Moja rada lepsza dłuższa , a zasięg możesz sobie sam skrócić , łatwiej zestroić , możesz sobie czasem spokojnie pogawędkę z kimś uciąć bez obawy , że zaraz się przestaniecie słyszeć , nie wjedziesz na niektóre parkingi supermarketów nie rysując sufitu , brzydziej auto wygląda ale to przyzwyczaisz sie . Pozdrawiam |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-08-03 01:36:14 Robertho-zgadza się SWR=WFS czyli współczynnik fali stojącej, jednak nie zmienia to faktu że w niezestrojonej instalacji antenowej pojawia się fala "odbita" która najprościej mówiąc z powodu różnej impedancji kabla zasilającego i anteny nadawczej nie jest w 100% wypromieniowana lecz "odbija " się od anteny wracając na końcówkę mocy nadajnika powodując jej grzanie się a w ostateczności uszkodzenie. |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-08-03 15:52:58 Zgadzam się w 100%
|
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-08-03 15:54:26 [ wiadomość edytowana przez: Cezik dnia 2006-08-03 15:54:45 ] |
ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2006-08-03 18:23:56
Według mnie cały czas mówisz o fali stojącej , i związanej z nią energii odbitej lub współczynniku odbicia. Fala odbita to w moim rozumowaniu fala która pomiędzy nadajnikiem a odbiornikiem napotkała przeszkody terenowe i została od nich odbita ( nie jest to fala bezpośrednia) Odnośnie strojenia anteny ja mierze SWR na 1 i 40 kanale porównuje i w zależności jakie pomiary otrzymałem wydłużam lub skracam długość bata (lub pierścienie) oczywiście zmienia się wraz ze zmianą kanału , ale jak na 1 i 40 ustawie wartość jednakową i "dopuszczalną" to w okolicach 20 kanału będzie minimum Pozdrawiam |
cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2006-08-05 10:21:12 No panowie piszecie, mądrzycie sie, a ROBERTHO was zakasował dobrze kolega myśli i ma racje a panowie mylicie pojęcia i najpierw bym sie doszkolił a potem mieszał ludziom w głowach fala odbita wystepuje przy przeszkodach terenowych a nie przy odbijaniu sie od anteny własnej.
Popieram w pełnej rozciągości wypowiedz kolegi robertho a reszte towarzystwa przywracam do pionu, nie odzywać sie na temt jeżeli nie macie pojecia o czym mówicie. A kolega który stroi antene na środku pasma w czestotliwości 27,200 MHz niech sie kopnie w głowe, antene stroimy na czsetotliwości 26,960 kanał 1 oraz na czestotliwości 27,400 kanał 40 pod warunkiem że mamy jednobandowe radio!!!! jeszcze jedna sprawa SWR mierzymy miernikiem najlepiej krzyzowym spotkałem sie nie raz ze mierniki jakie w wiekszości macie z jedną wskazówką pokazują bzdury!!! Pozdrawiam cmatt [ wiadomość edytowana przez: cmatt dnia 2006-08-05 10:22:25 ] [ wiadomość edytowana przez: cmatt dnia 2006-08-05 10:25:24 ] |
egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2006-08-09 15:12:19 A czy Koledzy wiedzą coś na temat używania cb radia np na Ukrainie czy w państwach UE ??
Można czy nie?? Jakieś doświadczenia?? |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-08-09 22:02:30 A tak wracając do tematu...
We wcześniejszym poście na temat CB wszyscy wieszali koty na montażu anteny do relingu na dachu. A to że masy brak i takie tam. Czy nie jest tak, że antena dostaje masę przez radio? Przecież tzw. magnesówki też nie są przykręcane do nadwozia a trzymaja się na tymże magnesie. |
cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2006-08-09 22:11:36 Kuba jak cie lubie to sie nie wychylaj antena na magnes ma zupełnie inna budowe cewki, a jak szarpniesz ze antene masujemy przez radio to umre ze śmiechu
Montażowi anteny na relingu mówie wielkie NIE Pozdrawiam cmatt |