Kurka, chyba zapeszyłem :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chwaliłem, chwaliłem no i chyba przechwaliłem. Właśnie dziś mi padł komp Bingo M. Dokładnie to układ odcinający benzynę. Odciął wtryskiwacz na amen . Nie pozwala na pracę na benie. Cała reszta działa bez problemu - narazie .
W związku z tym mam pytanko, czy ktoś naprawiał ten sterownik, jeśli tak to ile mniej więcej to kosztowało, bo zastanawiam się czy mi się opłaca naprawiać, czy nie lepiej kupić nowy komp.

no faktycznie dałeś d...Przecież to jest produkt krajowy więc szukaj go u producenta chyba www. kme.com.pl.

jeżeli nawaliło tylko rozłączanie wtryskiwacza jest na to sposób

Wyślij do producenta, masz duże szanse na naprawę gratis. Opisz co się stało i wyślij do nich.

Orfeusz. Tak też zrobię .
Autogaziarz, wiem, że można sobie z tym poradzić trochę inaczej niż naprawiając kompa, ale nie cierpię druciarstwa .
W każdym razie dzięki za wsparcie .

Cytat:
2006-08-04 17:29:18, Danek pisze:
Orfeusz. Tak też zrobię . Autogaziarz, wiem, że można sobie z tym poradzić trochę inaczej niż naprawiając kompa, ale nie cierpię druciarstwa . W każdym razie dzięki za wsparcie .

to nie druciarstwo,to radzenie sobie w trudnych sytuacjach

Tak, tak, ale wiesz, że doraźne naprawy są "najtrwalsze" .

Czyżby bingo się ugotowało w te upały?

Właśnie tak podejrzewam, że w końcu nie wytrzymało tej parówy .

No chlopaki bez przesady parowa to sie moze ugotowac ale sterownik Przeciez pod maska jak silnik wlaczony to jakie temperatury panuja - caly czas goraco. Poprostu sterownik mial swoje lata a ze produkt krajowy to wysiadl i tyle. Czas kupic nastepny.
Ps. Jesli o mnie chodzi to w poprzednim aucie z Bingo nie bylem zadowolony - z reszta pisalem o problemach z emulacja sondy i bynajmniej nie byla to kwestia ustawienia emulacji. Teraz mam Blitza i smigam a jak sie cos spitoli to wstawiam Blosa i dalej bede smigac

O kurde, a ja cały czas myślałem, że krajowy znaczy lepszy ...

Danek, na co Ci te sterowniki - zakladaj BLOSA

Do ABT? I co, stożek do tego? Dzięki . Naprawię albo wymienię kompa i śmigam dalej .

I stała się jasność . Okazało się, że pad kompa był spowodowany przypaleniem izolacji przewodów odcinających wtrysk, które dotykały do bloku . A więc to nie wina samego kompa, tylko niedbałego montażu i niedopilnowania tego przeze mnie .
A jednak Bingo nie jest takie złe , zwarcia to nawet najlepsza elektronika nie wytrzyma .