Astra I jaki gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze ktoś wie jaki gaz zainstalowac do AstryI (oznaczenie silnika C14NZ) jest to silnik z jednopukntowym wtryskiem sondą lambda i katalizatorem.

Moze ktos poleci mi jakiegos dobrego gazownika z okolic Opola
pozdrawiam gazowników
marekm@o2.pl

Jakaś II generacja z dobrym sterownikiem w zupełności wystarczy bo kolektor masz zdaje się metalowy. Odradzam na pewno BRC Blitz, Lecho mini, Stag 2L itp. sterowniki, które są w zasadzie atrapą komputera.
Przez 4 lata eksploatacji sterownika BingoM dopiero teraz po raz pierwszy padł mi moduł odpowiedzialny za odcięcie wtrysku benzyny. Poza tym jestem z tej elektroniki mimo to bardzo zadowolony. Podobna w działaniu i możliwościach jest AL-700 Autronica.

Witam
Gazownik proponuje mi do takiej astry instalacje Tomasetto i komputer BingoM co o tym myslicie

Może być. Mam i jestem happy.

Zdecydowanie polecam zakład na ul. obrońców staliningradu naprzeciwko autokomisu Camil

No i założyłem instalacje taką o jakiej wcześniej pisałem. Jak na razie to wszystko OK. Jedyny minus to to,że kontrolka z rezerwy zaczeła mrygac juz po przejechanie 80km a zatankowalem pelny zbiornik 35litrow.

No tym to akurat się nie przejmuj. Proponuję jeździć "na licznik" bo te czujniki rezerwy są tak niedokładne, że szok. Ale jak chcesz się pobawić, to przy wielozaworze masz taką plastikową końcówkę z dwoma przewodami wkręconą w to "szkiełko" osłaniające wskazówkę. W tej końcówce jest czujnik, a na strzałce magnesik. Czujnik trzeba ustawić w takiej pozycji względem strzałki i na takiej wysokości by wskazania rezerwy zgadzały się z Twoimi oczekiwaniami.

Cytat:
2006-08-11 20:22:44, marekm123 pisze:
No i założyłem instalacje taką o jakiej wcześniej pisałem. Jak na razie to wszystko OK. Jedyny minus to to,że kontrolka z rezerwy zaczeła mrygac juz po przejechanie 80km a zatankowalem pelny zbiornik 35litrow.

a ile zapłaciłes za załozenie instalacji?

Przymierzam sie do załozenia instalacji gazowej i wybieram pomiedzy oferta tych dwóch firm:
http://lecholpg.pl/pl
http://www.autogaz-alex.pl/
raczej oferta tej 2 firmy bede bardziej zainteresowany tylko moje pytanie dotyczy tego jakich materiałow jakich firm użyc żeby ta instalacja sprawowala się jak najlepiej
Moja astra c14nz
Np za 1300 zł moge załozyć gaz z reduktorem Tomasetto a za 1400 z brc lub LOVATO do.Więc się zastanawiam która jest lepsza
Dzieki za porady

[ wiadomość edytowana przez: idea-ziom dnia 2008-04-09 10:00:28 ]

Witam, ja płaciłem wtedy 1700zł i trzeba przyznac ze z instalacją nie ma problemów. pozdrawiam