Blaupunkt SC 202b - pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam znawcow radyjek samochodowych starego typu i nie tylko ich.Mam radio blaupunkt dosyc starawe ale w pieknym stanie.Zostalo legalnie kupione a radio bylo i9nstalowane seryjnie w oplu bo ma napis opel a gdzies tam z tylu firma blaupunkt.I jest problem bo radio jest kodowane i kod do niego tez jest i jest pewne ze to ten a nie od innego radia.I tu sie zaczyna historyjka.Po podlaczeniu radia do zasilania wlaczamy je i wyskakuje napis CODE po czym przechodzi w tryb jego wprowadzania i pokazuja nam sie trzy poziome kreseczki.I tak kod jest 980 a klawisze sa tylko od 1 do 4.Mozna wciskac co sie chce przycisk wlaczania wylaczania(to ten sam) am fm wszsytko co jest na panelu radia i nic sie nie dzieje.Wyglada jakby przyciski nie dzialaly ale ja wiem ze sa sprawne bo bylo to juz przebadane.Panowie czy jest jakis specjalny tryb wprowadzania tego kodu,moze to tak musi byc ze nic nie widac co sie wklepuje ale nie wiem nawet jakim klawisdzem sie zatwierdza,no nic robilem wszystko juz prawie lezalo na ziemi bo nie dawalem rady.Ale zanim to uczynie licze na Was bo z Łada mi pomagaliscie to moze i tu cos wyjdzie.Podpowiem ze po wlaczeniu radia nie da sie go juz wylaczyc tak jakby trzeba bylo wprowadzic najpierw kod a dopiero mamy sterowanie pelne a wlaczac sie wlacza.Prosze o pomoc.A i mam do oddania na e-maila zdjecia z jakiejs kasiazki czy czegos na temat budowy chyba wszsytkich czesci do 2107 i 2106.Od budowy lampki w schowku po skrzynie biegow,bnardzo przydatna rzecz.Podawajcie adresy a rozesle.Z powazaniem Łukasz ktory zdradzil własną Łade 2107 i ja poprostu sprzedal

Aby wprowadzic kod musisz wlaczyc zaplon i na radiu przytrzymac klawisz AS i wlaczyc radio coagle trzymajac AS. Po usyszeniu sygnalu puszczasz AS i masz mozliwosc wprowadzenia kodu. Twoj kod to 980 wiec bardzo prosty spsob rozkodowania 9 razy naciskasz cyfre 1, nastepnie 8 razy cyfre 2, pozniej 10 razy cyfre 3. Akceptujesz kod przyciskajac AS.

Aaaa - a tak w ogole to kod powinien być 4 cyfrowy.

Powodzenia.

Do odkodowania SC202 potrzebne są dwa numery,GM.... (np. GM 0202 N7103952) oraz drugi serwisowy znajdujący się na kartce przyklejonej z boku,powinien wyglądać tak (przykład)7 641 850 620.

Tak w ogóle to jak odczytasz te numery to podaj je tutaj. i podadzą ci tam kod.

NIECH ŻYJE GOOGLE. 5 SEKUND SZUKANIA!