MotoNews.pl
3 Przerejestrowanie auta bez tablic - pytania :-) (154793/0)

Przerejestrowanie auta bez tablic - pytania :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Robił ktos cos takiego?? auto nie ma OC i przegladu (ale to moge bez problemu załatwić) ale czy urzad rozpocznie procedure rejestracji bez tablic tylko na podstawie umowy i dowodu?? Zawsze mogę spróbować "zgubic" tablice za jakiś czas. Moge tez załatwić jakieś opinie rzeczoznawcy o unikatowości auta - może ktos juz tak zarejestrował autko? pozdrawiam

Cytat:
2006-08-03 19:54:43, tadzik128 pisze:
Robił ktos cos takiego?? auto nie ma OC i przegladu (ale to moge bez problemu załatwić) ale czy urzad rozpocznie procedure rejestracji bez tablic tylko na podstawie umowy i dowodu?? Zawsze mogę spróbować "zgubic" tablice za jakiś czas. Moge tez załatwić jakieś opinie rzeczoznawcy o unikatowości auta - może ktos juz tak zarejestrował autko? pozdrawiam

marne szanse poniewaz biorą tablice do przeklejenia homologacji zgodnej z numerem w dowodzie rejestracyjnym

na początku załatw sobie przegląd, bez tego nie przerejestrują ci auta. u mnie w wydziale powiedziałem że oddam tablicejak przyjde po twardy dowód i zapomnieli.

tablice mają być czarne, a nie białe z naklejką homologacyjną

Ale czarnych blach juz nie dostamnesz nawet jak zgubisz. Najlatwiej bedzie nie przerejestrowywac auta, tylko wykupic OC z data kupna na umowie no i jezdzic tak do usranej smierci bez przerejestrowywania. Przeglad NE JEST POTRZEBNY do rejestracji, potrzebne jest OC

Cytat:
2006-08-04 07:31:59, Julo pisze:
Przeglad NE JEST POTRZEBNY do rejestracji, potrzebne jest OC

A to cos nowego. Jak dla mnie jest wręcz przeciwnie. Przecież bez zaświadczenia o przeglądzie nie dostaniesz nawet duplikatu zgubionego dowodu rejestracyjnego, nawet gdy auto jest na Ciebie zarejestrowane. Więc jak nie ma przeglądu to nie ma mowy o przerejestrowaniu.

podjedź do diagnosty poproś by dał ci przegląd warunkowy na papierze na 7 dni, zapłać OC i przerejestruj. tablice mogły zostać utracone w wyniku zdarzeń losowych. najwyżej wal do naczelnika wydziału komunikacji i pisz podanie.

przegląd musi być, bez tego ani rusz.
oc jest sprawą dla funduszu gwarancyjnego! a nie wydziału komunikacyjnego!
a tablice będziesz miał białe- unijne!

do julo - nie o t ochodzi że bede jexziłdo usranej śmierci na czarnych tablicach tylko po prostu chce zarejestrować autko które ma dowód rejestracyjny a nie ma tablic rejestracyjnych bo gość je zagubił...

A to w takim razie nie ma zadnego problemu , musisz prosto walic do WK i opisac sprawe w ten sposob i po krzyku. To tak samo jak z wymiana dokumentow ze starych na nowe, ja zawsze jak musze wymienic paszport czy dowod rejestracyjny czy prawo jazdy to zglaszam ze takowy papier zagubilem i po ptokach. Smialo wal do WK i do zobaczenia w sobote 12go wobec tego

Cytat:
2006-08-04 14:34:19, borysirl pisze:
A to w takim razie nie ma zadnego problemu , musisz prosto walic do WK i opisac sprawe w ten sposob i po krzyku. To tak samo jak z wymiana dokumentow ze starych na nowe, ja zawsze jak musze wymienic paszport czy dowod rejestracyjny czy prawo jazdy to zglaszam ze takowy papier zagubilem i po ptokach. Smialo wal do WK i do zobaczenia w sobote 12go wobec tego

btw. dodam jeszcze że na czarnych blachach nigdy nie bedzie można jeździć do usranej śmierci bo w DR jest ograniczona liczba miejsc na stempelki z przeglądów.

Cytat:
2006-08-04 15:02:23, michapa126p pisze:
btw. dodam jeszcze że na czarnych blachach nigdy nie bedzie można jeździć do usranej śmierci bo w DR jest ograniczona liczba miejsc na stempelki z przeglądów.

I tak np. z mojega Malucha znikną czarne tablice za 2 lata...
Szkoda.

A jak ktoś zgubił/zniszczył dowód rej. to chyba nie trzeba zmieniać tablic na nowe. Był o tym wątek już.
Mnie coś swita że dawali nowy "stary" dowód.
Pozdro!

Oczywiście, że tak. Tablic już czarnych nie produkują i jak zgubisz/uszkodzisz to musisz kupować nowe, ale nowy dowód na stare tablice wydają jak najbardziej. Generalnie czarne tablice są "dożywotnie" - tzn. dopóki nie zaistnieje konieczność ich zmiany typu: zmiana właściciela, bądź wspomniane zagubienie.

Zarejestrować możesz bo ja tak miałem z moją P100
Kupiłem autko z brakiem OC, przeglądu i tablic rejestracyjnych (ktoś je zajeba* jak auto stało 6mc) w wydziale komunikacji kazali mi napisać tylko oświadzczenie że kupiłem auto bez tablic rejestracyjnych

Cytat:
2006-08-04 15:02:23, michapa126p pisze:

mozna mozna, bo dowod zrobienia przegladu mozna wziazc na wydruku komputerowym P ze stempelkiem stacji diagnostycznej

Jak Ci sie skończą przeglądy to jeździsz z papierkiem ze stacji kontroli pojazdów i tylko czasem głupi policjant sie może przyczepić. Ale zawsze możesz powiedzieć panie to klasyk
A co do przerejestrowywania to przegląd musi byc ważny 2 tygodnie a oc sprawdzają przy odbieraniu twardego dowodu

juz sie dowiedziałem wszystkiego dziś w urzędzie - bede miałprzegląd to bez problemu przerejestruje. jakby nie było to czerwone blachy przegląd i wtedy można przerejestrować