Octavia II 1,6 - jaką LPG zamontować + prezent magnetyzery

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich odwiedzających.
Właśnie kupiłem skodę octavię II 2005r 1,6 (102KM) 8 zaworów taki sam silnik jest montowany od 2001r. Może ktoś mi konkretnie doradzi jaką założyć instalację LPG, żeby się nie psuła a auto nie paliło zbyt dużo. Trochę się już naczytałem na forum i nadal nie wiem jaką zamontować. Podam nawet nr tel 062 503 08 38 lub kom. 0600410437 jak ktoś zadzwoni to natychmiast oddzwonię i rozmowa będzie na mój koszt. Miałem już duże problemy z wcześniej kupioną octavią LPG 1,6 2002r (75KM) 8 zaworów – instalacja BRC JUST HEAVY i nie polecam tej instalki. Jeszcze wcześniej jeździłem dużym fiatem LPG z jakąś zwykłą instalacją, kupiłem jak miał przejechane 105 tyś i przejechałem jeszcze ponad 100tyś i nigdy instalacja się nie popsuła a fiacik palił 9L.Jestem teraz ostrożny wiem już co znaczy bardzo dobra i najgorsza z możliwych instalacja gazowa, dlatego dla osoby która mi doradzi prześlę w prezencie MAGNETYZERY z gwarancją – komplet na paliwo i powietrze działające i dobrane do pojemności silnika. Doradzę też jakie jeszcze inne wynalazki przetestowałem i wiem że działają.
Pozdrawiam Expander Kalisz

ponoc mniej wazne jaka Marka a wazniejsze kto montuje i ustawia, ja mam termin w Eko Alma www.autogas.pl , ponoc dobrzy no i glowny partner BRC Polska , cena nizsza o 200 niz gdzie indziej

jeśli jesteś tak wymagający polecam prinsa,dobry gazownik i instalka chodzi naprawdę super,a co najważniejsze prawie zero problemów.wiem bo te instalki też montuje już od długiego czasu.
P.S.nie wysyłaj magnetyzerów

Witam Ekspander ! Instalacja musi byc dobrana do samochodu - to jasne, ale gazownik tez musi byc dobrany do samochodu a z tym juz wiekszy problem i na Twoim miejscu skupil bym sie nad poszukaniem dobrego zakladu a tam juz Ci instalke dobiora.
Posluze sie swoim przykladem:
Zakladalem instalacje do mojego poprzedniego samochodu w dobrym renomowanym warsztacie, Byla to II- generacja Lovato z zachwalanym tu na forum komputerkiem Bingo . Nie bylem z instalacji zadowolony, bo po jej zamontowaniu chrzanila sie jazda na benzynie - efekt zlej emulacji sondy lambda, gazownik byl OK. bo mial zamiar zrobic z tym porzadek, ale ja akurat wtedy to auto sprzedalem.
W obecnym samochodzie zamontowalem tez gaz, II generacje z malo renomowanym i ponoc dziadowskim systemem BRC BLITZ. Montowal to mlody chlopak, polecony mi przez kolege, do ktorego pojechalem 170 km w jedna strone, ktory jak widac znal sie na robocie, bo moj samochod jezdzi na tej instalacji swietlnie i spalanie ma ksiazkowe ok. 15% wiecej niz benzyny.
Nie namawiam Cie do zadnej z tych instalacji bo u Ciebie powinna byc sekwencja, chodzi mi o to ze na nic tu nie ma reguly poprostu troche szczescia trzeba miec, bo rzeczy elektroniczne - zwlaszcza instalacje gazowe w samochodzie lubia sie psuc i platac figle i trzeba byc na to przygotowanym a najwazniejsze jest to, ze jak juz cos takiego ma miejsce ZEBY GAZOWNIK CIE NIE ZWODZIL I POPRAWIL TO CO NALEZY POPRAWIC W ZLE DZIALAJACEJ INSTALACJI - O !!!
Znajdz najpierw dobrego gazownika i porozmawiaj z nim o LPG do Twojego samochodu i powiedz mu ze jak dobrze robote zrobi to dostanie magnetyzer - moze wtedy sie postara.

Witam ponownie.
Zrobiłem tak i polecam ten sposób ludziom z innych miast – zadzwoniłem do wszystkich firm taxi w Kaliszu i poprosiłem żeby panie z centrali zapytały taksówkarzy gdzie zamontować, taksówkarze często jeżdżą na gazie i z bezczynności na postojach wymieniają się informacjami : otrzymałem dwa adresy najlepszych warsztatów montujących gaz w Kaliszu ul. Dobrzecka 95 tel 0 602 704 858 i Częstochowska 23a tel 062 767 20 21 – podałem nr tel. żeby później ludzie z Kalisza mogli też skorzystać. W warsztatach powiedziano mi że dobre będą następujące instalki: BRC sequent 24 , ZAVOLI Type Zeta i Holenderski Prins. Z tego co czytałem na forum i z rozmów w warsztatach to Prins jest wrażliwy na kiepski gaz i dużo droższy od pozostałych dwóch instalek. Z racji rozpowszechnienia wybiorę chyba BRC żeby w przyszłości nie mieć kłopotów z serwisem w Polsce. Cena tej instalki od 3200 do 3400 – tyle samo ZAVOLI. Jak zamontuję i trochę pojeżdżę to dam znać. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i wypowiedzi.
Pozdrawiam expander1