Kontrolka nie zapiętych pasów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ta kontrolka działa we wszystkich omesiach czy tylko w jakichś wypasionych wersjach??? Bo widze że takowa istnieje na zegarach a w moim przypadku nie świeci się mimo nie zpietych pasów.

Nie widzialem aby sie gdzies to palilo Ba nawet schematy nic o tym nie mowia

Cytat:
2006-08-05 19:19:32, Maniurka78 pisze:
w moim przypadku nie świeci się mimo nie zpietych pasów.

I słusznie, bo ta kontrolka zapala się na kilka sekund tylko podczas startu silnika. I tyle

wg mnie to może działać (gdybam, gdyż w A nawet zamiaru umieszczenia takowej nie było) tylko w dwóch przypadkach:

- niezależnie na kilka sekund po/podczas uruchamiania silnika - wg mnie niezbyt skuteczne, bo działa tylko na "świeżych" kierowców Omesi - człowiek, to jak mówił Dostojewski "zgodne bydlę: i szybko do dziwnych swiatełek się przyzwyczaja i nie reaguje;
- na czyjnik rozwnięcia/zapięcia pasa - możliwe, że było to opcją dostępną przy któryms wyposażeniu.

Temat juz byl walkowany dawno temu.
Jest to kontrolka testowa dla napinaczy pasow. Po pozytywnym przejsciu testu zaraz gasnie tak samo jak to robi "air bag"

Szukałem w wyszukiwarce i inc nie znalazłem.
Jeżeli jest to tylko kontrolka testowa to albo mam przepalona żaróweczke albo coś poknocone bo mi się ona wogóle nie zapala

Cytat:
2006-08-05 21:29:10, Maniurka78 pisze:
Szukałem w wyszukiwarce i inc nie znalazłem. Jeżeli jest to tylko kontrolka testowa to albo mam przepalona żaróweczke albo coś poknocone bo mi się ona wogóle nie zapala

To slabo szukales ale nic sie nie dzieje. Sluze pomoca

kontrolka pasy

Bardzo dziękuję

Czesc ta kontrolka się wogle nie zapala,u siebie w B i C omedze nie widze by się zapalało nawet przy uruchamianiu silnika nawet na sekunde.POZDRAWIAM