MotoNews.pl

Sportowy tłumik. Cichy??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam plan założyć spotowy tłumik końcowy. Zależy mi głownie na wyglądzie. Czy są tłumik ciche w okolicach 500zł ??Może mi ktoś jakiś polecić?? Poprostu nie chce ogłuszyć ludzi na tylnej kanapie

Sportowy tłumik w moim rozumieniu jest przeciwieństwem ciszy. Ale jeśli zależy Ci na wyglądzie, to wystarczy ozdobna końcówka i tyle.

Cytat:
2006-08-05 22:13:26, WilK pisze:
Sportowy tłumik w moim rozumieniu jest przeciwieństwem ciszy. Ale jeśli zależy Ci na wyglądzie, to wystarczy ozdobna końcówka i tyle.

Prezes dobrze mówi, sportowy=głośny

Eee tam. Ale tak mi się coś zasłyszało...

Cytat:
2006-08-05 22:26:47, Biedrona pisze:
Prezes dobrze mówi, sportowy=głośny

Ciekawe, skąd taka teoria. Kompletne dedykowane wydechy np Supersprinta, czy Sebringa, czy Remusa są cichsze, niż uniwersalny KM.

Cytat:
2006-08-06 21:16:43, KriSSo pisze:
Ciekawe, skąd taka teoria. Kompletne dedykowane wydechy np Supersprinta, czy Sebringa, czy Remusa są cichsze, niż uniwersalny KM.

no dopiero po 3 tyś zaczynają fajnie burczeć

kup tłumik z silencerem, przy spokojej jezdzie jest cichy powyzej 3000rpm ladnie buczy, a jak bedziesz chcial glosno wykrecasz końcowke i masz glosno

zakladalem ostatnio do swojej essiny tlumik Remusa.
na wolnych obrotach delikatnie (podkreslam delikatnie) daje basik. i tak jak przedmowcy - powyzej 3tys sie rozkreca. ogolnie jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony z nowej dokladki