Nie odbija kierownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zonka zacharatała w rowie wachacz i trzeba go bylo wymienic. Zalozyłem używkę, wymieniłem tuleje i sworzeń. Poszlo do blacharza - naprawil blotnik, sprawdzil jakies wymiary w odpowiednich punktach i cos poprawil. Potem metoda garazowa - sprawdzona ustawilem zbiezność - taka wielka suwmiarka. Zauwazylem ze drązek kierowniczy od strony uderzonego wachacza ma leciutki łuk - moze 1-2 mm na środku . Moj problem to to ze gdy skrecam kola w kierunku uderzonego waczacza kierownica nie odbija a nawet w pewnym momencie sama leci dalej. Jak krece w drugim kierunku to jest okay. Jak w czasie jazdy skrece w kierunku zniszczonego wachacza i potem wracam kierownica to ona jest troszke przekrzywiona. Poruszam lewo , prawo i juz jest dobrze. Kieroa prosto i toe jazdy prosto

Czy to wina tego drązka? Jak go zdemontować? A może cos z maglownicą - choc jakos nie sądze?

[ wiadomość edytowana przez: Pawol dnia 2006-08-06 00:04:26 ]

Wymien drazek i zrob ustawienie zbieznosci ale nie w garazu tylko tam gdzie sie tym zajmuja

A jak drązek odczepic od maglownicy? Czy mozna go kupić nowke?

a nie będzie uszkodzona ta "listwa"? nie pamiętam jak się to dokładnie nazywa ale w innym samochodzie miałem to pokrzywione (z nieznanych przyczyn) i było do wymiany (i tak barany źle to zrobiły) (fotke moge dodać puźniej).
Chyba że ta listwa to maglownica.