Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
retive Seat Toledo GT Łódź | 2006-08-06 12:03:45 Ciekawy jestem który z modeli jest waszym zdaniem lepszy i dlaczego? Słyszałem pozytywne komentarze na temat tych modeli Daewoo, ale nie wiem jak jest naprawdę. Komu polecacie Nexie? Czy łatwiej tuningować Espero? Napiszcie co wiecie...
PS. O ten temat poprosił mnie kolega który nie wie co wybrać. Proszę więc w jego imieniu o fachową pomoc. |
retive Seat Toledo GT Łódź | 2006-08-06 13:56:33
Kade wygląda duuużo lepiej niż Nexia hatch. Ja też wybrałem Espero ale nie chcę kumplowi źle doradzić i dlatego wolę zapytać was. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-08-28 22:52:53
Ale ci się chciało wyciągnąć to starocie ![]() |
![]() Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-08-28 23:02:11 Ja powiem tak mielismy nexie GLE przez dwa lata i ok.60kkm nią zrobilsmi i nic przy niej nie robilsmy, była z nami tydzien we włoszech zero problemów jazda z bagaznikiem pełnym i 4 osoby na pokładzie 120km/h no problemo wyprzedzanie 140km/h zero problemów. Jedyny mankament dla mnie pasazera tylnego siedzienia (prawka jeszcze nie miałem) to mało miejsca na nogi. Wiec nie polecam na długie trasy. Esperakiem co prawda tak daleko nigdy nie bylismy ale 400-500km jazdy no stop nie powodował takiego cierpniecia nóg bo jest gdzie nimi ruszyc. Od zewnątrz Nexia w roku 1996 czy 1998 to jeszcze jakos mi sie podobał teraz patrząc na jej sylwetkę to juz mi sie tak bardzo nie podoba. A tak nawiasem mówic gdzie sie podziały te Nexie na ulicach poznan zadko mozna je wypatrzec? a kiedys tego pełno było mielismy jedna z pierwszych w poznanu to przechodnie zaczepiali ojca jak sie tym jedzi itd. Pozniej przyszedł czas na cos wieksze Esperaka: duzo miejsca wsrodku, wersja ze wspomaganiem (z tego co pamietam nie wszykie je miały) po za tym zdecydowanie większy bagaznik Ojcu latem pali lekko ponad 7l/100km na trasie (stała traska, i troche miasta) wiec jest zadowlony 90KM to torche mało ale nexia miał 75km wiec w sumie jest róźnica, po za tym sylwetka espero jest zdecydowanie akualniejsza przez to ze jest kanciate (ja takie samochody wolę ![]() ![]() Jedyny mankament ze jak na silnik 1.5 16V to za mało kucy ma pod maska ale z drugiej strony cenna była jak była a za to full elektroniki i brak klimy robi swoje... Ja polecam Esperak!!! ![]() ale sie rozpisałem ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-08-29 09:45:33
![]() Nie bądź śmieszny, porównując jeździdełko, które obecnie najczęście służy za przedmiot okazywania swej durnoty w postaci spoilerów, nalepek itp. gówien do samochodu. |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-29 18:59:40 Ja jak kupowalem samochod dwa lata temu mialem podobny dylemat a wlasciwie go niemialem bo espero bylo wtedy jakies 2 tysie drozsze od nexi i miala byc nexia chociaz zqawsze mi sie esperolot marzył-jeździłem kilkoma nexiami i w środku są zdecydowanie gorzej wykonczone-tylna półka skrzypi przez caly czas-mówie o hatchbacku
Kiedy czytalem w jakiejs gazetce ze espero weszlo do sprzedazy jakoś w tym samym czasie jak nexia-tylk oze nexia byla samochodem tańszym gorzej wysposarzonym i gorzej wykończonym natomiast espero mialo byc z zalozenia drozsze i lepsze od nexi-no i mysle ze tak sie stalo Co do kosztów to bardzo wiele czescie jest wspólnych nexia-espero wiec koszty praktycznie te same A wyglada moim zdaniem jest zdecydowanie lepszy espero-tak jak ktos tu wczesniej pisal jest kanciate ,wieksze ,lepiej wykończone i ma swiatła przednie przeszklone jak w nowoczencyh autach w przeciwieństwie do nexiii |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-08-29 21:54:28
No kolejny poważny argument ![]() ![]() |
![]() Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-08-29 22:39:21
Wybacz ale nie uwazam to za smieszne... napisałem jak jest.. to powrównianie miało oznacza ze jest to porzadny kawał samochodu (Esperolot oczywscie) No nic sie na to nie poradzi ze 126 niektórzy robią choinkę... Ja lubie i jeden i drugi samochód (Malucha za to ze da sie go prawie wszedzie zaparkowac i jest pamiątka rodzinną ![]() ![]() to koniec OT ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-08-29 22:48:02
Super... To tak jakbyś porównywał 50-cio letniego piłkarza z 20 letnim. Sraluch to konstrukcja z lat 50-tych, a złomero to konstrukcja z początku lat 90-tyc. Widzisz róznicę? złomero=(C)(R)(TM) piotr'ek |
![]() Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-09-01 23:34:48
mi nie chodziło o porównianie konstrukcyje tylko o to jak ludzie obieraja ciebie na drodze... w 126 nikt ciebie nie szanuje... a jak wsiadziesz to Esperolota to odrazu sie zmienia sytuacja ![]() proponuje skonczy tą dyskusje |