Jeżeli płyn chod. rozrobiono do -27, a w będzie - 33, to co

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeżeli płyn chodniczy rozrobiono z koncentratu do -27, a w zimie będzie - 33, to co ? Zrobi się "kaszka" z płyny ale nie zamarźnie na sopel lodu czy też lód rozsadzi blok silnika ?, Czy gumowe węże przyzma wzrost objętości wody w lód ?

Jebane buraki zaoszczędzili na koncentracie bo u nich w Koszalinie od morza ich grzeją i im to wystarczy Skurwiele !!! Co teraz - muszę spuścić troche i dodać koncentratu ale skąd spóścić jakiś wąż odkręcić - bo kranika na spodzie (gdy mój ojciec miał warszawę 323"górniak" - to był kranik !!)w żadnej instrukcji nie ma spustu wody. Wystarczy 1 litr spuścić może strzykawką od koni ze zbiornika wyrównawczego odessać i dolać koncentratu ? Pomóżcioe radą może wężyk od instalacji gazowej co do do parownika przykręcony na opaskę odkręcić i upóścić trochę ??? Sama nie wiem
A czekać na zimę (w tym, roku było w Katowicach -33 !!!) nie zamierzam, chyba że nic się nie stanie co wy na to tylko mnie nie wyśmiewajcie...

Może jakieś zdjęcie lub rusunek gdzie jest spust wody z układu chłodniczego ?

Generalnie w espero nie ma żadnego kranika do spuszczania płynu.Odpina się węże i już
Poza tym te graniczno-magiczne -33,czy -27 to temperatura przejścia ze stanu ciekłego w grys lodowy.Dowcip polega na tym,że objętość grysu nie zmienia się wobec tego nie ma niebezpieczeństwa rozsadzenia czegokolwiek

Cytat:
2006-08-06 12:24:05, Marzenkachilsz pisze:
Jeżeli płyn chodniczy rozrobiono z koncentratu do -27, a w zimie będzie - 33, to co ?

Pier...nie, że pół dzielnicy zniknie z powierzchni ziemi!

Cytat:
2006-08-10 18:57:16, piotr_ek pisze:
Pier...nie, że pół dzielnicy zniknie z powierzchni ziemi!

ALE TY JESTEŚ KURWA MĄĄĄĄDRY A JAKI DOWCIPNY

no i trafiła kosa na kamień

hehehehe

Cytat:
2006-08-16 02:33:38, Marzenkachilsz pisze:
ALE TY JESTEŚ KURWA MĄĄĄĄDRY A JAKI DOWCIPNY

...nie "polemizuj" .....ZABIJ !!!

Cytat:
2006-08-16 19:56:22, bogdan1 pisze:
...nie "polemizuj" .....ZABIJ !!!

Popieram... przynajmniej rodzina coś z moich składek ZUSowskich odzyska.

Cytat:
2006-08-16 20:26:37, piotr_ek pisze:
Popieram... przynajmniej rodzina coś z moich składek ZUSowskich odzyska.

No, nie wiem....
Tomek Mydłowski ma aktualnie podpis na gg "ZUS to kurwy i złodzieje"