Jakie świece

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
proszę o poradę, jakie świece są najlepsze do espera 1,5 16v ocazywiście z LPG

Wyszukiwarka kolego.....

NGK V-LINE.

Ostatnio mechanik mi mówił że do silnika własnei 1.5 najlepsze by były BRISKI

Cytat:
2006-08-06 16:39:57, -JACO- pisze:
Wyszukiwarka kolego..... NGK V-LINE.

tylko NIE TO!!

...sporo się nasłuchałem, że czasy świetności NGK minęły ale co tam!...byłem mądrzejszy...oczywista że kupiłem NGK V-line ! ...które to świeczki po 7 tys.km omal nie doprowadziły do remontu głowicy

Nie wiem w czym rzecz...może Zdecydowanie Nie należy ich stosować przy instalakach LPG
...u mnie szlag trafił ceramikę elektrody wewnątrz świecy i tylko przypadek sprawł że mechanik odkrył to przy jakiejś innej czynności kontrolnej.../było tak , że jak zobaczył NGK to zaraz je wykręcił bo twierdził że ma smutne doświadczenia z tymi świecami. /

Więc NIE NGK !...teraz mam BRISK SILVER ...pierwszy raz zakładałem akurat ten typ BRISK-a i nic na jego temat nie powiem jeszcze...(oprócz tego ze fajna cena ) ...mają dopiero niecałe 3 tys.km...póki co , bez zarzutu

Mozecie podać jak się nazywa ten Brisk do 1.5 16V - chodzi mi oczywiście o oznaczenie. Nie jestem pewien czy dostane je w sklepie lokalnie - moze ktos widzial wysyłkowo w dobrej cenie?

Cytat:
2006-08-06 19:46:45, Esper pisze:
Mozecie podać jak się nazywa ten Brisk do 1.5 16V - chodzi mi oczywiście o oznaczenie. Nie jestem pewien czy dostane je w sklepie lokalnie - moze ktos widzial wysyłkowo w dobrej cenie?

Bardzo proszę :

niezła oferta ..BRISK i nie tylko ..KLIK!

nie tylko świece Brisk (wg stronki da się chyba dobrać), również b.konkretne przewody zapłonowe Tesla i inne rzeczy do autka

Pozdrawiam

Na ostatnim przeglądzie gazownicy namówili mnie na świece i kable TUTELLA. Podobno są niezłe. Ogólnie autko na nich ładnie się zbiera, mam wrażenie (zapewne subiektywne ), że silnik pracuje ciszej. Zobaczymy jak zachowywać się będą jesienią i zimą. Poprzednio miałem NGK V-Line i zastrzeżeń nie było żadnych. Ale mi też coś gazownicy przebąkiwali, że lubi porcelanka w NGK trzasnąć. Ile było w tym prawdy, a ile marketingu , to już nie mnie oceniać .

[ wiadomość edytowana przez: SlawekH dnia 2006-08-06 22:12:17 ]

NGK V-line-nie wiem, czym się tak ekscytowali wszyscy, w niczym nie są lepsze od ISKRY for Gas (sprawdziłem na własnych autach),a cena sporo wyższa .
Jeżeli chodzi o świece do Espero to wg. mnie TYLKO japońskie DENSO.
Gdy kupowałem Esperaka (75kkm), to były założne właśnie Denso, chyba właśnie od nowości. Założyłem gaz i przejeździłem na nich jeszcze 35kkm po czym wymieniłem profilaktycznie na Iskry for gaz i kicha
Denso po przebiegu ponad 110kkm były w idealnym stanie i silnik pracował na nich świetnie (na LPG oczywiscie), a Iskry po 15 kkm są juz w kiepskim stanie. V-line przerabiałem w poprzednim aucie z LPG i były b. przeciętne.

iskra i tylko iskra, tanio i bez przygód

Cytat:
2006-08-07 09:53:47, sweeper23 pisze:
iskra i tylko iskra, tanio i bez przygód

Sprawdź w archiwum
Ktoś miał przygodęz Iskrami
Skończyło się na remoncie silnika

Cytat:
2006-08-07 09:59:56, krzychu_ch pisze:
Sprawdź w archiwum Ktoś miał przygodęz Iskrami Skończyło się na remoncie silnika

U mnie prawie - miałem duuuży fart.

ja pisałem o tej przygodzie, a że był to samochód ojca, a ojciec zawsze iskry kupował, myślałem ż ema iskry,
ale aukrat wtedy miał NGK, o czym ja nie wiedziałem- majster mu założył i stąd ta przygoda....
gdyby miał iskry, nic by się nie stało....