Omega -dziwne odgłosy przy ruszaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
kupiłem niedawno omegę 2,5 tds i przy ostrzejszym ruszaniu na pierwszym biegu słychać z tyłu jagby "chrupanie" co to może być?
czy to cos z wałem ?
dzięki za wskazówki pozdrawiam.

Pewnie cos w zawieszeniu.
Tam jest sporo tulejek i drążek stabilizatora.
Najtaniej jest najpierw wymienić gumki drążka stabilizatora.
Jak to zrobisz i nadal tak będzie musisz szukać dalej.
Tuleje belki??
końcówki drążka stabilizacyjnego.
W tym zawieszeniu jest milion możliwośći no i oczywiście tak jak mówisz dochodzi jeszcze układ przeniesienia napędu.

Ewentualnie sprawdź rozmiar opon bo może obcieraja o coś...

Mi natomiast "huczy" lub moze delikatnie harczy podczas kiedy jade i puszczam pedał gazu.Czy to na jedynce czy na innym biegu,chociaz najbardziej od 2 biegu wzwyz.Właśnie tak jakby wał
Ale nie mam pewności moze łozysko jakieś.Jesli ktoś ma jakiś pomysł byłbym wdzieczny.

KiVash jeśli masz tak pzy puszczaniu gazu to na 100% wał i napawdopodobniej są to poduszki pod wałem

No właśnie dokładnie tak Adrian_M.
Duzy jest koszt naprawy,mozesz ujawnic?

Ciężko powiedzieć, nie wiem w jakich cenach sa części. Osobiście przez to nie przechodziłem, ale brat w "poldolocie" juz 2 razy robił i stąd moej podejrzenia bo odjawy identyczne

[ wiadomość edytowana przez: Adrian_M dnia 2006-08-07 23:34:24 ]

Ja tak mam przy ruszaniu przy skręconych kołach, ale jest tak od zawsze i się nie pogarsza. W BMW kolegi też tak było.

oczywiście przyczyn podobnych odgłosów może być wiele , ale jak przeczytałem - jeden z naszych kolegów ustalił że w tylnym kole mial poluzowane wszystkie śruby - więc może od tego należałoby zacząć ( sam przyznam że nie często to sprawdzam , a powinno się ....) - pozdrawiam