Gaz do MKVII 1.3 1997r. ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, z tego co ja sie orientuje to ze wzgledu na to ze jest palstikowy kolektor to zalecana jest sekwencja czyli gaz III generacji. Mam teraz kilka pytan:
a) Czy ktos ma w MKVII gaz II generacji i jak to sie ma do kolektora, tzn czy zepsół sie??
B) czy kolektor mozna wymienic na metalowy i ile to by kosztowało??
c) Gdzie polecacie gaz w Warszawie i jaka instalke, tak aby moj essi pożył na tym gazie bezproblemowo ??

Z góry dziekuje za wszelka pomoc.

Cytat:
2006-08-07 03:28:30, Trueneo pisze:
Witam wszystkich, z tego co ja sie orientuje to ze wzgledu na to ze jest palstikowy kolektor to zalecana jest sekwencja czyli gaz III generacji. Mam teraz kilka pytan:
a) Czy ktos ma w MKVII gaz II generacji i jak to sie ma do kolektora, tzn czy zepsół sie??
B) czy kolektor mozna wymienic na metalowy i ile to by kosztowało??
c) Gdzie polecacie gaz w Warszawie i jaka instalke, tak aby moj essi pożył na tym gazie bezproblemowo ?? Z góry dziekuje za wszelka pomoc.

a 1,3 ma plastikowy kolektor???

1,6 po 97 roku to tak ale 1,3 niesłyszałem , no ale mogę się mylić

a) bardzo dużo osób ma w MK7 , niektórzy zakładają II gen do plastiku

b) można ale nie zaleca się - osiągi silnika , o ile 1,3 takie wogóle ma

c) nie wiem

Co do tego czy ma plastikowy kolektor czy nie to tez nie mam pewnosci. Jak bylem u mechanika i zagadnalem na temat gazu to powiedzial "ze poleca sekwencje bo tu jest plastikowy kolektor" ale czy cos mu sie nie pomylilo to nie wiem. Moze ktos kto ma 100% pewnosc rozwieje watpliwości. Pozdrawiam