Woda w bagażniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po ulewach, które trwały co prawda 2 dni (ale za to porządne i całodniowe) dziś po otworzeniu bagażnika zobaczyłem, że mam wodę. Zamoczyła mi się mata, która zakrywa blachę bagażnika. Wykładzina była mokra po prawej stronie od zderzaka. Z kumplem oblukalośmy cały bagażnik i znaleźliśmy po prawej stronie (zaraz za nadkolem tylnym) rurkę, która była poza jakimś plastykowym naczyniem. Czy to jest przyczyną pojawienia się wody w bagażniku??? Włożyłem tą rurkę w te naczynko. Czy ta rurka to odprowadzenie wody z szyber dachu? Czy po włożeniu tej rurki w te naczynko woda spływać na zewnątrz, a nie do bagażnika?

Nie wiadomo mi o zadnej rurce.A wogole to masz HB czy kombi?

poczytaj forum!!
- na ten temat naprawde jest co czytać !
( woda w bagażniku) - temat
niedawno przerabiany!

już szukam. a w ogóle ma HB.

Szukałem i nic w tym temacie. Tylko przecieki na dywanikach pasażera lub kierowcy. Zależy mi na tym żeby ktoś napisał mi co to za wężyk z prawej strony bagażnika oraz co to jest za twór platykowy po tej samej stronie co wężyk oraz w miejscu zakończenia wężyka. Proszę o radę bo w zimę to chyba bagażnik mi odpadnie.

Cytat:
2006-08-07 23:37:43, belfer23 pisze:
Szukałem i nic w tym temacie. Tylko przecieki na dywanikach pasażera lub kierowcy. Zależy mi na tym żeby ktoś napisał mi co to za wężyk z prawej strony bagażnika oraz co to jest za twór platykowy po tej samej stronie co wężyk oraz w miejscu zakończenia wężyka. Proszę o radę bo w zimę to chyba bagażnik mi odpadnie.

masz szyberdach?? prawdopodobnie jest to kanal odprowadzający wode z niego wiec ta rurka musi byc wlozona w ten plastik. swoja droga ja tez mam mokro w baganku przy zamku

Cytat:
2006-08-08 02:15:40, Matys318 pisze:
masz szyberdach?? prawdopodobnie jest to kanal odprowadzający wode z niego wiec ta rurka musi byc wlozona w ten plastik. swoja droga ja tez mam mokro w baganku przy zamku

Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że masz rację bo dziś w nocy zaczęło padać i Leje cały czas. Na dodatek wczoraj u znajomego wyjąłem wykaładzinę z bagażnika żeby wyschła i jak to będzie coś innego niż ta rurka to dziś mam juz zalane siedzenia tylne.

[ wiadomość edytowana przez: belfer23 dnia 2006-08-08 07:16:35 ]

Cytat:
2006-08-08 02:15:40, Matys318 pisze:

Niestety to nie od rurki leci mi woda do bagażnika. Dziś (przy "okazji" następnej ulewy) otwaorzyłem bagażnik i okazało się, że woda leci prawą lampą. Czy to jest wina jakiejś uszczelki w lampie, poda lampą?? Ile naprawa może kosztować? Na razie włożyłem jakieś szmaty żeby nie leciało mi do bagażnika, ale już patrzyłem to sa całe mokre. Szok.
A wracając do tematu rurki, to skoro nie leci woda przez tą tą rurkę to doczego ona służy. Czy to jest może opdowietrznik od zbiornika czy od innego ustrojstwa?

[ wiadomość edytowana przez: belfer23 dnia 2006-08-08 08:21:56 ]

Cytat:
2006-08-08 08:19:52, belfer23 pisze:
Niestety to nie od rurki leci mi woda do bagażnika. Dziś (przy "okazji" następnej ulewy) otwaorzyłem bagażnik i okazało się, że woda leci prawą lampą. [ciach]

Mi również leciało przez lampe do bagażnika. Okazało się, że jedna śruba trzymająca lampę była zbyt słabo dokręcona do lampy ( śruby trzymające lampę są tak zrobione, że część wkręcona w lampę przypomina blachowkręt, a część która przechodzi przez blachę ma normalny gwint na nakrętke - jak rozbierzesz to na pewno zrozumiesz o czym mówie )

U mnie zbyt słabo była wkręcona śrubą w lampę, poprawiłem to i jest sucho ... teraz leci mi za to pod nogi pasażera ... i jak narazie nie znalazłem skąd ... czas rozebrać całą deskę.

byc moze,ze uszczelki lampy sie zestarzaly...nie wiem czy mozna je kupic osobno, jesli nie to pozostaje wymiana lampy (uzywki do mk7 ok 90-100zl) albo uszczelnmienie tego jakos..

ja równie ż mam ten sam problem. Po tych ulewach jak otworzyłem bagażnik cała mata była mokra. ale ja zaglądałęm jeszcze podczas deszczu i zobaczyłem że z obydwu lamp cieknie do środka. teraz jak tylko zrobi sie suchutko rozbieram i uszczelniam. A swoją drogą dobrze że do lamp nie leje. Ostatnio widziałęm Alfe Romeo z wodą w tylnich kloszach

Wlasnie mialem wystosowac taki sam post
ale widze ze temat juz jest... mam to samo... widocznie te typy tak maja
Bylem w karpaczu na wikend, poczatkowo myslalem ze moze nie domknalem przez przypadek bagaznika, ale niestety po wyjeciu mat i wytarciu nadal cieknie...

leci mi z obu lamp, najprawdopodobniej uszczelki sa jakies nieteges, aczkolwiek wygladaja w porzadku... mam nadzieje ze przestanie padac niebawem i bede mogl to uszczelnic jakos, albo chociaz zlokalizowac dokladne miejsce przez ktore wpada woda w uszczelce

jesli ktos juz przerabial temat to bylo by milo jakby napisal czym to uszczelnil silikon?

troszke popadało i temacik aktualny no ja też stwierdziłem ze mam wodę w bagazniku, kanały odprowadzajace są oki a woda leci gdzieś z nadkola z pawej strony a ze tą stonę mam do zrobienie wcale mnie to nie dziwi. no a poza tym trzeba załozyc NADKOLA N A TYŁ

Temat wody w bagazniku prszerabiałem!!! a wiec ta rurka ma byc w tym plastiku polej dach i zobaczys co sie bedzie działo jak nie bedzie w tym plastiku ona odprowadza wode na zewnatrz aut. Dalej co do przeciekow na lampie ja potraktowałem całos bezbarwnym sylikonem i po klopocie! Czego nie polecam wyjmowania uszczelki z podszybia i smarowania tam silikonem na nic sie to zda sama uszczelka napewno dobrze załozona powstrzyma wode !!! pozdr

Cytat:
2006-08-08 10:46:37, renifergt pisze:
troszke popadało i temacik aktualny no ja też stwierdziłem ze mam wodę w bagazniku, kanały odprowadzajace są oki a woda leci gdzieś z nadkola z pawej strony a ze tą stonę mam do zrobienie wcale mnie to nie dziwi. no a poza tym trzeba załozyc NADKOLA N A TYŁ

a jak nie ma sie zalozonych nadkoli to woda moze gdzies przeleciec do bagaznika? zakladajac oczywiscie ze blacha jest zdrowa

nie powinna !!!

Witam ja mialem to samo .ale kupilem silikon uszczelniający grubo nałożyłem miedzy blache i uszczelke i po sprawie

tylko niewiem czy to pojdzie kiedys zdjąć?

Cześć,ja w moim escorcie mam to samo,jak mocno pada zawsze mam wilgotna wykładzine.Juz to zlokalizowałem,to jest wina uszczelek pod lampami,niestety nigdzie nie mozna kupic ich osobno tylko w kompletach z lampami.

Cytat:
2006-08-08 21:17:08, Marcin_30 pisze:
Cześć,ja w moim escorcie mam to samo,jak mocno pada zawsze mam wilgotna wykładzine.Juz to zlokalizowałem,to jest wina uszczelek pod lampami,niestety nigdzie nie mozna kupic ich osobno tylko w kompletach z lampami.

no to widze ze jest niezle... uzywane lampy moga miec tez zczochrane te uszczelki... deszcz przestal padac, moze jutro po jutrze wyschnie troche wszystko to wezme waz z woda i bede lokalizowal... a pozniej chyba jakas akcja silikon i spolka bedzie faktycznie, no chyba ze odrazu sobie nowe swiatelka zapodam

ja tez tak miałem z lewej lampy ciekła woda po ulewach i po myciu auta , kupilem silicon bezbarwny i napachałem go pomiedzy blache a uszczelke i po sprawie nic nie cieknie