MotoNews.pl

Radio Uniden 520xl ale jaka ANTENA do tego, prosze o pomoc!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Radio Uniden 520xl, ale jaka ANTENA do tego, prosze o pomoc!! antena musi byc na magnesie i nie chce zeby byla zadluga. Prosze o doradzenie w sprawie anteny. Dzęki

ok ale tak do ilu metrów moze byc ???

Jeśli do 1 metra to proponuje WILSON LITTLE WILL za ok 150 zł lub HUSTLER to jest z wyglądu to samo ale WILSON jest lepszy

A jesli coś dłuzszego to proponuje ML-145 ma ok 1,5 metra i też jest dobra

A jeśli jeszcze dłuższa ma byc to proponuje MAGNUM AT-71 lub AT-72 I do tego dokupic magnes na motylka za ok 60 zł.

Pozdrawiam

antena taka kolo 1m dlugosci,zastanawiam sie jeszcze nad AT 900-1200,tylko zalezy tez mi na wiekszym zasiegu a at 1200 napewno zasieg ma troszke wiekszy niz 900. Jak te anteny maja sie do Wilsona czy Hustlera??

bierz tylko Wilsona Litlle Wil. Posiadam ją wraz z unidenem 520 i naprawde wśród magnesówek nie dorównuje jeż zadna nawet 1,5 czy też 2 metrówki9co uważam ze na magnesie jest już przegięciem
A tak pozatym to mały magnes przy wilsonie trzyma antenkę rewelacyjnie nawet przy 200km/h.
Polecam ją bardzo mocno.
zasięgi to przy dobrych wiatrach ok 20km ale zdażają mi sięnawet jeśli ktoś z drógiej strony ma dobry zestawik to ok 27km.
Sprawdzone!!
Pozdrawiam.

a powiedzcie gdzie najtaniej dostane ta antenke Wilsona?na allegro widzialem 140zl ale moze znacie jakies lepsze zrodlo??

Bierz z allegro, ja tez tam kupowalem i jest najtaniej.
A antenki sa nowe wiec przez dlugie lata beda slurzyly

dzieki bardzo za pomoc, mam jeszcze pytanie, czy nie bede mial problemu z zestrojeniem radia z antena, bo bylem dzis w sklepie z radiami i gosc powiedzial ze nie kazda antene da sie zestroic z danym samochodem i ze trzeba wszystko na miejscu sprawdzac. Nie wiem czy to prawda ale gosciu chyba racji nie mial bo spytalem o to zeby doradzil mi jakas antene to powiedzial ze obojetnie jaka i zaczął pokazywac te ktore ładnie wygladajasmieszny sprzedawca

Ja w zestawie z U 520 mam Hustlera 100 na magnesie. Jestem nowym użytkownikiem CB i nie mam porównania do innych anten ale z tej jak na razie jestem zadowolony. W mieście udaje się kogoś usłyszeć nawet z 6-7 kilometów w trasie oczywiście odpowiednio więcej. Co ważne antena mimo swoich 100 cm nie szumi nawet przy większych prędkościach (czego nie można powiedzieć o fabrycznej antenie od radia w Renówce Thali, która musi być niemal położona na dachu), magnes jest bardzo stabilny (wypróbowałem go dzisiaj przy 160 km/h ) a antenę bezproblemowo można zestroić z radiem bez przycinania. Z pewnością na rynku są lepsze produkty ale co najważniesze na Allegro można dostać taką za ok 90 zł. Moim zdaniem jest to bardzo rozsądny kompromis między jakością a ceną.
Pozdrawiam

anteny Wilsona nawet jak nie zestroisz to będzie działała
Ale po zestrojeniu oczywiście lepiej
a każdą antenkę można dopasowac do auta bo to tylko kwestia ustawienia i strojenia.
Najlepszym miejscem jest środek dachu bądz tak jak ja mam tyroszkę z tyłu.
I naprawdę polecam Wilsona Litlle Wil, a antenka hustler to tak jakby podróbka Wilsona praktycznie ten sam wygląd tylko jakość wykonania i nadawania/odbioru gorsza.
Pozdro bajo

A co sądzicie o tekiej antence PRESIDENT GEORGIA ( http://www.allegro.pl/item120894464_president_georgia_magnet_promocja_nowa_seria_.html ) mała na magnesie

porazka !