Nawiew środkowy- jak????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko odnośnie tego jak rozebrać środkowy nawiew. Szukałem w archiwum i jedyne co się doszukałem to tylko to ,że podwazyć i wyciągnąć. Wszystko ładnie pięknie ale jak dokładnie w którym miejscu (najmilej byłoby zobaczyć to na jakimś foto). bide narobić można sobie bardzo szybko tylko potem mozna siedzieć i płakać co się narozrabiało. Próbowałem trochę wkrętakiem to podważyć ale za cholewkę nie che wyleźć. Co robić???

Z góry dzięki za wszelakie info.

ja jak rozbierałem to:

- nawiew musi być skierowany max w dół lub w górę
- i podważasz z boku z jednej strony i z drugiej i wyłazi

po co ci zdjęcia

Pozdro

Ahio ,czyli skierowanie nawiewu max na dół lub góre jest istotną sprawą . Ok popróbujemy wieczorkiem.
Dzięki.

Cytat:
2006-08-10 14:25:07, T-T pisze:
ja jak rozbierałem to: - nawiew musi być skierowany max w dół lub w górę - i podważasz z boku z jednej strony i z drugiej i wyłazi po co ci zdjęcia Pozdro

A bardziej dokładnie podważasz kratki w tym miejscu, gdzie jest oś obrotu tejże, czyli z prawej i z lewej strony.
Jak dobrze poszukasz w poradach, to nawet foty znajdziesz

Jeżli jeszcze potrzebujesz zdjec to prosze bardzo:
LINK DO ZDJĘĆ

Nio i podzisiejszych zmaganiach jestem o kolejne doświadczenie mądrzejszy. A mianowicie ,próbowałem te podważać z obu stron i o mało nie połamałem tego nawiewu. przyjżałem się temu dokładnie o coś mi nie pasowało i okazało się że w moim przypadku nawiew środkowy jest przykęcony na dwie śrubki. Tak więc wkrętał w raczkę i do dzieła. Ciezko było jak cholera. Widac że nikt ich nie ruszał jak fabryka dała . Po odkreceniu tychrze śrubek wsio poszło jak po maśle. Podświtlenie zmienione. Fotki wkrótce. Jak pozmieniam wszędzie fotorelacja z opisem musowa.

Cytat:
2006-08-10 21:58:41, Maniurka78 pisze:
Fotki wkrótce. Jak pozmieniam wszędzie fotorelacja z opisem musowa.

Nie rob tego Wyjecie nawiewu oraz wymiana podswietlenia byly juz dokladnie opisane w dziale porady

Fotorelacja bedzie ze wszystkiego i może komuś pomoże tak obrazowo a nie tylko czytając.