MotoNews.pl

Jakie głośniki (130mm) na przód MK VII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

wiem, że było wiele wątków na ten temat i trochę się tego naczytałem. Jednak mam problem z wyborem rozwiązania .

1. to zakup głośników 2 drożnych np. Blaupunkt

2. to zakup oddzielnie głośników midbass'owych i tweeterów boschmann.

Z tego co wiem, to w 2 przypadku bede potrzebował czegoś takiego redukcja +zwrotnica

Od razu zaznaczam, że nie jestem audiofilem, ale chce aby grało lepiej niż przy standardowych, fordowskich głośnikach

[ wiadomość edytowana przez: czester dnia 2006-08-10 15:29:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: czester dnia 2006-08-10 15:30:14 ]

[ wiadomość edytowana przez: czester dnia 2006-08-10 19:50:51 ]

ja kupiłem szeroko pasmowego blaupunkta 12 w dzwi + zwrotnica i twetery na deskę gra nawet przyzwoicie a co najważniejsze nie musiałem przerabiać konstrukcji w dzwiach

dodam ze pojechałem na górczyn w poznaniu i tam mi panowie doradzili

byle tego mnustwo na forum, poszukaj w wyszukiwarce

jesli wybierzesz blaupnukta zadnej zwrotnicy nie trzeba, to jest głosnik dwudrozny a nie zestaw odseparowany, do tego boshmana tez nie trzeba... w zestawie na kalblu masz coś ala zwrotnice ja bym ci polecił z tanszych to magnat ultra 216, zestaw dwudrozny nawet niezle gra jak za tą cene.

Cytat:
2006-08-10 17:25:31, fryszard pisze:
jesli wybierzesz blaupnukta zadnej zwrotnicy nie trzeba, to jest głosnik dwudrozny a nie zestaw odseparowany, do tego boshmana tez nie trzeba... w zestawie na kalblu masz coś ala zwrotnice ja bym ci polecił z tanszych to magnat ultra 216, zestaw dwudrozny nawet niezle gra jak za tą cene.

ale gdzie ja napisałem, że do pierwszego rozwiązania potrzebna jest zwrotnica

Cytat:
byle tego mnustwo na forum, poszukaj w wyszukiwarce

poczytaj poczatek mojego post'a!!!.

Tworząc ten wątek, chodziło mi przede wszystkim o podpowiedzi w doborze głośników i rozwiązania. Dla mnie, laika w tych sprawach wypowiedź znawców, w kwesti czy lepiej odseparować tweetera od midbass'a, czy od razu kupić zestaw dwudrożny, jest na wagę złota. Panowie, do dzieła co polecacie

Chyba zapomniałem dodać, że chodzi mi o głośniki 130mm

[ wiadomość edytowana przez: czester dnia 2006-08-10 19:50:25 ]

Polecam Infinity 5000CS

Cytat:
2006-08-10 20:01:15, Kielek pisze:
Polecam Infinity 5000CS

dobrze, dobrze, ładnie, ładnie,............... ale czemu tak droooogo

Na zestawik moge przeznaczyć góra 200pln, bo zbliża się wyjazd na wakację, przegląd, OC i wiele innych małych pierdół

Za taką cenę to raczej nie kupisz ze zwrotnicami chociaż też bym ci polecał sam mam głośniki Helikx 130 mm z gwizdkami w słupkach na zwrotnicy i wiem że grają lepiej od zwykłych trójdrożnych, ale dałem magiczne 299. ViKInG23 kupił Hertza też 130 mm i wstawił w oryginalne miejsce w drzwi i też całkiem nieźle gra ale ja wolę wysokie tony osobno, mam wrażenie że tworzy się większa scena. tylko ja lubie dobry dźwięk a jak tobie nie zależy na super dźwięku to bierz bez zwrotnic bo za ta kaskę widziałem w media blaupunkty (199) ale to było jakiś rok temu chyba

Ja mam JBL GTO 506CE system taki można nabyć za 350zł nowy, jestem z niego zadowolony. Wiem że to nie 200zł ale nie warto kupować byle czego.

wydaje mi się, że wszystko będzie grało lepiej od oryginalnych fordowskich, zwłaszcza, że jeden siadł i w chwili obecnej jade tylko na tylnich (jakoś strasznie dziwno jest w środku ).

Dodam tylko, że mój sprzęt to Pioneer DEH 1600R.

Myśle, że zdecyduje się na pierwsze rozwiązanie i zainwestuje w same głośniki, bo w drugim przypadku dochodzą koszty dystansu 30pln, zwrotnic ok 40pln i osobno tweetery i midbassy. Może jednak pojade na szrot i kupie oryginalne, wkońcu się do nich przyzwyczaiłem

Nadal czekam na propozycję.

Czy ta cena za ten sprzęt jest atrakcyjna ?--->magnat

jak patrzylem na ceny w mediamarkt a ceny allegro to wychodzilo tak samo tyle ze na allegro dostawa dodatkowo , no ale do MM tez trzeba dojechac :|
Ja akurat mialem okazje kupic glosniki po promocji w sklepie samoch. taniej o 100-150zł czasami warto sie rozgladnac bo wyprzedaja starsze modele zastepujac je nowymi.
ja mam akurat 16 jbl ze zwrotnicami na przodzie ale swietnie grają .