| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2006-08-11 08:28:24 Temat wałkowany. Lejesz olej na max i masz spokój.
Na wymianę wchodzi 5.75 l w/g nowego rozporządzenia OPEL |
savvy Opel Omega Caravan Oborniki Śląskie | 2006-08-11 09:45:45 Nie wiem jak sprawa wyglada w 2,5 litrówce ale w 2,0 bardzo wazne jest jak sie wklada bagnet. zawsze znaczki do przodu. Obkrecenie go o 180 stopni powoduje nieprawidlowe wskazania.
pozdro savvy |
tomekmr LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Lubin | 2006-08-11 10:45:30 A jeśli chodzi o lanie oleju na maxa, nie jest to wcale szkodliwe dla silnika a wręcz przeciwnie, same plusy No ale to tak poza konkurencją Pozdrawiam |
tomekmr LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Lubin | 2006-08-12 20:58:30 Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale oleju od min na bagnecie do max jest chyba 1 litr, więc realne jest aby taka ilość zmieściła się pod pokrywami rozrządu, bo gdzie jeszcze? Hmm, Może więc ktoś uszczelniał pokrywy silikonem (zbyt obficie) i farfole silikonowe pozatykały kanały spływowe???? Nie wiem wiem jednak jak to wygląda (kanały) w rzeczywistości bo jeszcze u siebie nie rozbierałem więc nie wiem czy to możliwe, ale zawsze jakiś pomysł jest...
Pozdro. |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-08-13 21:32:50 Wg ksiazki sam naprawiam w benzynowych roznica min - max to okolo litra. W dieslach od 1,5 do 2,5.
Nie znam dokladnego ukladu krazenia oleju ale przeciez sporo sie miesci w pojemniku z filtrem. Moze zaraz po zgaszeniu jeszcze nie zdazy splynac stamtad, a po kilku minutach tak? (jako ze nie ma juz dodatkowego cisnienia to dzieje sie to powoli?) |