Bylem na rybach,musze sie pochwalic:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma 52 cm dlugosci i wazy niecale 1.5 kg , od momentu brania do wrzucenia do siatki minelo ponad 20 minut.Byla walka,deszcz padal, ale warto byloZlapany z gruntu na robaka.Foto z telefonu wiec slabe.

[ wiadomość edytowana przez: Franc dnia 2006-08-12 13:15:27 ]

no piękny GRATULACJE.
mnie się kiedyś udało na blachę szczupaka chwycić co prawda nie w Polsce a w Szwecji i może nie trwało to aż 20 min bo zaczął się szarpać dopiero przy brzegu tak myślałem że wodorosty ciągne ale jak zamielił przy brzegu ro mi się dopiero nogi ugieły ale wyciągnołem go i był bardzo smaczny

Michał a pochwal się gdzie taką rybkie złowiłeś to może się zorganizuje
jakies zawody klubowe

Zlowilem go na jeziorze Otominskim.Sierpien/wrzesien taki sztuki sie pokazuja i mozna chwycic swoj rekordowy okaz.Dzisiaj znajomy zlapal tam okonia 40 cm, podobnie jak ja leszcza, z gruntu na robaka.Dzisiaj bylem w Osowej i zlapalem 7 leszczy, ale mniejszych i okonia 30 cm, i rowniez na robaka z gruntu.

jak na ponad 50 cm to dość lekki,na narwi łowiłem na tyczkę(przepływankę)leszcze o podobnej długości ale waga zawsze przekraczała 2 kg.hol takiego leszcza na silnym nurcie i żyłce 0,10 na przyponie to naprawdę fajna zabawa.szkoda,że ostatnio nie mam czasu na ryby