MotoNews.pl
2 Kraków - Sanok (155690/72)

Kraków - Sanok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
mam pytanie do praktyków
jak obecnie najszybciej przejechać trasę Kraków - Sanok, zważywszy na wariacje remontowe na trasie Kraków - Tarnów?
pozdrowionka

w Krakowie kierujemy się na Nowe Brzesko (droga numer 79), skręcamy w miejscowości Cło na Niepołomice i dojeżdżamy do drogi numer 4 (między Targowiskiem a Chełmem). Skręcamy w kierunku Tarnowa, i jedziemy do Bochni.
Na obwodnicay Bochni skręcamy na południe w kierunku Nowego Wiśnicza i jedziemy aż do Muchówki.
W Muchówce skręcamy na Lipnicę Murowaną i jedziemy aż do Tymowej.
Z Tymowej drogą 99 do Jurkowa.
Na skrzyżowaniu w Jurkowie skręcamy w lewo i drogą 978 dojeżdżamy do drgi numer 975 i skręcamy w prawo do Zakliczyna.
Z zakliczynie drogą 978 dojeżdżamy do Gromnika.
W Gromniku wybieramy albo do Biecza (są drogowskazy na Biecz przez Rzepiennik), albo skręcamy do Ciężkowic drogą 977.
W Gromniku jest rondo
Z Ciężkowic jedziemy na południe i w Zborowicach skrecamy w kierunku Gorlic ( pierońska góra i serpentyny )
Jedziemy przez łużną i Zagórzany, przecinamy na wprost drogę 98 i przez Kobylnakę do Dominikowic, tam skręcamy w lewo i przez Kryg, Nowy Żmigród, do Dukli.
Z dukli do Miejsca Piastowego lub skręcamy na południe i przed Tylawą skręcamy w stronę Komańczy.
W Daliowej skręcamy w lewo i przez Królik Polski, Rymanów Zdrój do Rymanowa i Sanoka.
Ta trasa jest o około 20 km dłuższa, ale omija wszystkie korki na głównych trasach.

thx za odp... szkoda że odebrałem dopiero dzisiaj gdy już przebrnąłem przez to piekło
jechałem przez zakliczyn tyle że z wieliczki na gdów... z zakliczyna na biecz a potem już na jasło... droga przed zakliczynem to kompletne nieporozumienie, poobrywana po ostatnich ulewach, żadna przyjemność z jazdy... no może poza widokami.... z jasła już można dychać i na sanok jest ok...