| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() szymko góra | 2006-08-13 17:23:14 czae wszystkim. zastanawiam się nad kupnem espero czy warto |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-08-13 17:31:32 a jakiej odpowiedzi oczekujesz w klubie espero???
a masz jakas rzeke w okolicy ??? |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-08-13 17:56:55 Jak chcesz mieć mniejsze OC wybierz 1500 ccm
Jak Ci nie zależy na OC tylko na osiągach wybierz 2000 ccm
Tak poza tym to ja mam 1.5 i nie narzekam
16 zaworków robi swoje i kiedy chce to zostawiam większość autek z tyłu
Co do ekonomii jazdy to wszystko zależy od stylu jazdy
W moim przypadku jak się bujam Esperakiem utrzymując obroty między 2000-3000 obr/min to spalanie wynosi w mieście nawet 8l/100km PB 95
Ale trzeba zapomnieć o gwałtownym wciskaniu gazu i innych nerwowych ruchach, ale wiem że jak potrzeba to moge nawet 140km/h po mieście śmigać nie bojąc się wcale że nie zahamuje, czy gdzieś mnie rzuci
Wszystko zależy od stylu i umiejętności jazdy |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-08-13 19:50:00
jeżeli nie przerażają cię korodujące doły drzwi, pogardliwe spojrzenia właścicieli VW, w sumie nie zachwycające osiagi, brak możliwości składania tylnich siedzeń to w sumie może i warto.... plusem espero jest przestronność wnętrza, duuuży bagażnik, tanie w naprawach i wytrzymałe silniki 8-zaworowe , wytrzymałe zawieszenie, które również jest bardzo tanie w naprawie jeśli coś padnie ( np amorek gazowy za 70 zł NOWY ), da sie z espero też zrobić naprawdę ładną limuzyne, kilka ładnych dodatków i wygląda zupełnie inaczej... Jak znajdziesz zadbany mało skorodowany egzemplarz, o którego ktoś dbał to będziesz na pewno zadowolony........... Pozdro |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-08-13 20:45:20
... bo dresu nie ma w standardzie w bagażniku
Ale cóż - nie ta klasa |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-08-13 23:35:40 Krótko... przeczytaj mój podpis... |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-08-13 23:49:28
Naprawdę dobrze napisane, kwintesencja Esperaka zamknięta w dwóch zdaniach, zgadzam się w 100%, przeczytaj dokładnie ten post i już nie patrz na to co inni napiszą (a szczególnie Piotr-ek ) |
maskekk Pzn | 2006-08-14 00:06:36 Ja sie podpisuje dwoma rekami pod tym co napisal Krzychu i Kolber. A nie jeden Golf czy pasek dostal baty a beemka to juz w ogole dzial jak plachta na byka na mnie, zwlaszcza jak jest zakrec (np. plac konstytucji od strony centrum). |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-08-14 09:09:24
co do beemek to fakt sporo debili nimi jezdzi... co do tych batow w starciach Pasek/Golf kontra Espero... hmmmmmm... ok z Golfem z malym silniczkiem to ok, ale Espero kontra Pasek ... nie osmieszajcie sie... nie kazdy ma ochote sie scigac, mialem 3 paski firmowe i kazdy wzial by espero |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-08-14 09:10:49
A jak dalej się nie możesz zdecydować - wybierz 1800
Poza tym posty kolegów wszystko wyjaśniają. Zresztą niedawno był wątek na ten temat... |
maskekk Pzn | 2006-08-14 09:34:25 Pasek 2.0 96 rok dostaje baty za kazdym razem kolega takiego ma buda kombi lpg ![]() |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-08-14 10:24:09
no nie zartuj sobie, albo kolega jezdzic nie umie, albo po prostu oszczedza silnik i go nie chce krecic na wyzszych obrotach... |
maskekk Pzn | 2006-08-14 11:07:32 umie nie umie nie wiem oszczedzac nie oszczedza bo i tka ma to w dupie starzy mu sposnsoruja naprawy fakt jest faktem ze dostaje baty. jego pasek katalogowo 116koni, kumpla beemka 2.0 tez dostala tylko jego to zjaechana troche jest |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-08-14 11:23:27
tak czy inaczej nie wierze... po pierwsze 26koni wiecej niz Espero po drugie sama wielkosc silnika... nie ma szans zeby to sie tak mulowato zbieralo... ![]() |
maskekk Pzn | 2006-08-14 11:37:47 No coz niestety nie ma jak Ci tego udowodnic, a klamac tez nie mialbym po co |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-08-14 11:40:51
jest... przesiadz sie z kolega za kierownica i wtedy zobaczysz co sie lepiej zbiera
ew jak kiedys bede przelotem przez wawke i kolega uzyczy na chwilke paska to chetnie sam poprowadze
Pozdrowionka i wracamy do glownego tematu |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2006-08-15 14:28:21 |
rudi Espero Wloclawek | 2006-08-15 21:49:11
Ogólnie Espero to auto godne zaufania, komfortowe, obszerne i sprawdzone ale obecnie na rynku są auta o podobnych zaletach czasem z nowocześniejszymi rozwiązaniami ale i droższe w utrzymaniu. Espero chyba jednak bije je pod jednym względem tj. niskiej niestety ceny nieadekwatnej do walorów tego auta czyli kupisz Paska czy Vectre B to zapłacisz za znaczek na masce jak za zboże a jeździć będziesz podobnie. Na 100% bije na głowe auta klasy astry, golfa pod prawie każdym względem a od nich też jest tańsze. Espero ma też wady odczuwalne przy zakupie np. wadą jest mały wybór silników i jedna wersja nadwozia na szczęście jest to duże nadwozie i sporo miejsca to duży + tego auta. Co do decyzji to patrz na konkretny egzemplarz i jego oceniaj ale nie porównój espero do aut nowszych i znacznie droższych równolatków typu Vectra B czy Passat gdyż są to auta nowsze konstrukcyjnie choć obecnie już też przestażałe. Zatem nie ma łatwych decyzji - wybierasz to lub tamto zależy co preferujesz.Pozdrawiam |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-08-15 23:11:23 rudi - złomiak ma podstawowy i dla mnie cholernie wkur*iający problem... RDZA
Inna sprawa, że Vectra czy Passat trzyma się kupy (szczególnie wewnątrz), a złomiak powoli się sypie..., że o dodatkowym wyposażeniu niedostępnym w złomiaku nie wspomnę. |