Centralny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od około 4dni wkurwia mnie centralny zamek a mianowicie wali mi bezpiecznik, zaraz po wymianie wszystko jest ok(działają siłowniki wszystkich drzwi) ale wystarczy by chwilę postał zamykam go z pilota i dupa trzeba otwierać kluczykiem bo spaliło bezpiecznik. Kable sprawdziłem i są ok zastranawia mnie tylko że bagażnik przestał sie otwierać elektrycznie. Jesli miał ktos takie "strzały" to będe wdzięczny za każdą radę

pozdrawiam

riko

sprawdz silownik od wlewu paliwa.

Cytat:
sprawdz silownik od wlewu paliwa.

Tak, to może być przyczyną zwarcia. Parę dni temu właśnie rozbierałem ten siłownik od klapki wlewu paliwa. W tym siłowniku montowane sa badziewne chińskie silniczki w których odklejają się komutatory, jednocześnie mogą spowodować zwarcie i zablokować cały siłownik.

Cytat:
2006-08-14 11:49:22, tommi-j pisze:
Tak, to może być przyczyną zwarcia. Parę dni temu właśnie rozbierałem ten siłownik od klapki wlewu paliwa. W tym siłowniku montowane sa badziewne chińskie silniczki w których odklejają się komutatory, jednocześnie mogą spowodować zwarcie i zablokować cały siłownik.

dzięki za rady, znalazłem usterkę tylko ze u mnie był to siłownik od otwierania bagażnika