SIROCO Pierwsze przełanczanie!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Może ktoś jest mi w stanie pomódz bo gazownik na mój widok się żegna lewą ręką a ja już go mam dosyć..
Otóż założyłem sekwencję Siroco do Omegi Mv6 wszystko jest ok poza pierwszą jazdą rano((
Zapalam i wszystko jest ok jade sobie( temp przełanczania jest ustawiona na 30 stopni) samochód przełancza się na gaz i już po chwili na tym przełonczniku gasną kontrolki od poziomu gazu w butli po czym pokazuje że jest pusta i przełancza sie na benzyne(( i tak w kółko przełanczam ręcznie na gas i znowu to samo.
Dodam że to tylko rano i do póki nie stanę po przejechaniu ok 2-3 km zgaszę samochód odczekam jakieś 5 min i do końca dnia nie ma juz żadnego problemu, elegancko się przełacza na gaz i problemu nie ma..
O co chodzi bo gazownik nie może dać sobie rady, wymienił już jakiś czujnik ciśnienia i nic..

Ile ma instalka przejechane może reduktor jest brudny. Wygląda jakby brakowało gazu, też stawiał bym na ten czujnik ale skoro jest wymieniony na nowy i to samo się dzieje
Może filtr fazy lotnej jest zapchany jak się nagrzeje to jest dobrze. Kiedy był zmieniany?

system ten ma pomoc w postaci rejestracji błędów. Coś jak w ECU auta. Tam właśnie po polsku pisze co go boli. Swoją drogą nie wierzę, żeby gazownik tam nie zaglądał. Nam na forum taka informacja mogłaby coś nasunąć. W końcu gazownik jest jeden a nas wielu. Czekamy...... na więcej danych.

Witam!
Otóż intalkę zakładałem 17 czerwca i odrazu na drugi dzień już to się działo ku mojemu zdziwieniu ponieważ po zatankowaniu butli do pełnaprzejechane było 70km.Dojechałem więc do cpnu i zatankowałem(problem ustał ponieważ jak mówiłem postał chwilkę)
i dzieje sie tak aż do dziś((
od założenia mam przejechane 3tys km z małym haczkiem i raczej nie ma potrzeby wymieniać żadnych filtrów ponieważ wszystko jest nowe.
Wiem tylko że ten gazownik nie ma laptopa i podpina go pod jakiś zwykły komputer na stoliku-))) i jak twierdzi to bardzo dobra instalka i nie miał nigdy takiego przypadku.
Dodam jescze że zanim udałem sie z pretensjami do gazownika pojechałem na kompa od samochodu( ponieważ gazownicy lubia zwalać winę na samochód ,że skoro na benzynie cos nie gra to na gazie tym bardziej nie bedzie chodzić i on nic na to nie poradzi, znam takie wymówki bo już 10 lat jeżdżę na gazie))) Jednak koleś podpioł laptopa na wolnych obrotach i pojeżdziliśmy trochę i nic nie wyszło nawet żadnego błędu nie znalazł, jednym słowem wszystko OK!!

Aha dodam że byłem u gazowników w Szczytnie i tam był jakiś pożądniejszy zakład podpiął laptopa i również pojeżdziliśmy trochę i mówił że jakieś błedy tam były ale to nie było przyczyną takiego stanu i musiałbym mu zostawic auto a on rano sprawdzi wtedy gdy się to właśnie dzieje, jednak nie zostawiłbym samochodu obcym ludziom zresztą jestem zdania że można to zlokalizować nawet jak niby jak jest ciepły i wszystko jest ok.
Ale to tak wku... człowieka co rano!!

a po jakim czasie masz przełączenie na gaz?

Witam ponownie!
zwykle przełonczenie następuje po przejechaniu nie całego kilometra...
Dzisiaj znowu byłem u tych gaziarzy i jak stwierdził po konsultacji z jakimś kumplem podwyższyli dzisiaj temp przełanczania o 10 stopni tj do 40 i ma to być niby to) cóż okaże sie...
Pozdrawiam

nie pamiętam temp. musiałbym sprzwadzić ,ale czas mam ustawiony na 60s. i za chiny się prędzej nie przełączy.
Zapomniałem dodać trzeba przegazować żeby było chyba 1800obr.

I nic!!!
nadal to samo, już mam dosyć!!
Zna ktoś może dobrego gazownika w Warszawie który mógłby mi pomóc...???
Bardzo proszę o namiary z góry dziękuje
A swojemu już raczej podziękuje poprostu przedstawie mu rachunek i niech mi zwraca..

mam to samo w espero 1,5 odpalam na benzynie przęłacza się na gaz gaśnie przełączam na benzynę przejadę parę km stanę start i jest OK. Wymieniłem już połowę instalacji i d...a ale się nie poddaję
p.s. instalacja II generacji tak że pewnie trzeba szukać we wspólnych elementach tych instalacjji???

Cytat:
2006-08-20 12:56:37, misja pisze:
I nic!!! nadal to samo, już mam dosyć!! Zna ktoś może dobrego gazownika w Warszawie który mógłby mi pomóc...??? Bardzo proszę o namiary z góry dziękuje A swojemu już raczej podziękuje poprostu przedstawie mu rachunek i niech mi zwraca..

Marek Cieślak, MOTOGAZ, ul. Szpacza 2, Warszawa

Witam, "misja" czy problem rozwiazany? , bo ja borykam sie z bardzo podobnym tematem , opisalem to na forum bylbym wdzieczny za wskazowki.

Witam.
problem przełanczania zdaje się byc rozwiązany))
przyczyną okazał się być jakiś nieprawidłowo wykonany lut przy wtrysku i jak cos mi tam tlumaczył oponosc byla za mała.
pozostaję jednak problem gaśnięcia))
pozdrawiam!!