Brak tylnich swiatel bezpiecznikisa cale??!!! HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po wlaczeniu swiatel czy to postojowych czy mijania nie mam podswietlenia zegarow, nie dzialaja tez z tylu swiatla. Sprawdzilem bezpieczniki, wszystkie sa dobre, ale nie ma pradu na bezpiecznikach 3 i 8. Gdzie szukac? Czego to przyczyna? Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrwaiam
Ukashek

rozebrac przełacznik na zespolonym przeczyscic styki i cieszyc sie sprawnymi postojówkami...
na przyszłosc kozystac z wyszukiwarki

Przelacznik jest nowiutki... Raczej nie ma to szans powodzenia. Swiatla nie dzialaja tylko z tylu i nie ma podswietlenia zegarow. To nie przelacznik niestety.

Raczej na 100% przełącznik, takie objawy wystepuja właśnie jak przełącznik padnie

a ja bym sie upierał przy stykach zespolonego

Powinieneś nei mieć jeszcze przednich postojówek i to jest zespolony. W ostateczności skrzynka bezpiecnzików, ale ja bym najpier sprawdził zespolony

swiatla mijania z przodu swieca..... Nadal uwazacie ze to zesopolony??? Nie bardzo chce rozbierac NOWĄ część....

Cytat:
2006-08-15 18:02:30, ukashek pisze:
swiatla mijania z przodu swieca..... Nadal uwazacie ze to zesopolony??? Nie bardzo chce rozbierac NOWĄ część....

nie mijania, tylko pozycyjne ewentualnie skrzynka bezpiecznikow, ale mniej dłubania jest przy zespolonym, więc zacznij od tego.

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-08-15 18:07:32 ]

Napewno zespolony, bo właśnie z nim walczyłem 3 raz. Przednie postojówki są, a nie ma oświetlenia rozdzielczej i tylnych światełek!

Tylko jak już się weźmiesz za to (na forum jest gdzieś malnual) to uważaj na zaczepy tego kapturka, bo lubią się połamać.

[ wiadomość edytowana przez: abraham2ooo dnia 2006-08-15 18:11:24 ]

abraham skoro masz z przodu postojówki to na pewno nie zespolony, bo jak jest awaria zesolonego to on ich nie włancza. tylko sprostowac nalezy. przekręcasz włacznik raz zapalaja sie postojówki z przodu?

albo niee dopiete kostki przy swiatlach tylnych (u mnie sie zdarza poluzowac) albo gdzies przerwa w przewodach (przeciecie kabla)

Sorka przejezyczenie, mijania są, a postoje nie u mnie napewno był zespolony, bo po czyszczeniu styków wszystko działa dobrze.

[ wiadomość edytowana przez: abraham2ooo dnia 2006-08-15 18:42:35 ]

no własnie wszystko sie wyjaśniło

Dobra panowie poddalem sie i juz wiem ze to zespolony. Podlaczylem stary i uslyszalem pisk, ktorego tez wczesniej nie bylo. Poprosze teraz mi wyjasnic ktore styki i jak wyczyscic.... Dzieki

Panowie mam teraz ten sam problem.
Ktore styki wyczyscic ?

Panowie mam teraz ten sam problem.
Ktore styki wyczyscic ?

Moze ktos da mi jakas wskazowke. Przelocznik lezy juz na stole !