P³yn ch³odz±cy

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam wszystkich.
Jestem nowym u¿ytkownikiem Avensisa 2.0td. Mam pytanko ile p³ynu ch³odz±cego powinno byæ w zbiorniczku wyrównawczym bo jest on du¿y a tego p³ynu jest niewiele i jaki on powinien byc?
Mo¿e kto¶ wie czy mo¿na na ty³ za³o¿yæ opony 205/60/R15 bo mam takie w bardzo dobrym stanie (2szt).

Pozdrawiam wszystkich.

Nie wiem ile p³ynu u Ciebie wchodzi ale zalej pod max i obserwuj co siê bêdzie dzia³o. Je¶li ubêdzie to dolej znowu. Je¶li nie to znaczy ¿e jest akurat.
Je¶li chodzi o sam p³yn to by³o gdzie¶ juz na forum jaki jest polecany.Nazwy nie pamiêtam ale chyba jaka¶ angielska firma.
Ja w swojej Starletce mam wlany Dynagel.
Najwa¿niejsze by nadawa³ siê do ch³odnic aluminiowych, a je¶li siê nie myle to chyba teraz ju¿ wszystkie takie s±.

Odno¶nie opon to zerknij tu
a potem tutaj.

Pozdrawiam

Sprawa jest tego typu co zapomnia³em dodaæ poprzednio ¿e nie ma na tym zbiorniczku granicy min.(minimum) i max.(maximum). Zbiorniczek jest ¿e tak powiem zaj....st a p³ynu w nim ma³o. Zastanawia³em sie czy nie dolaæ jakiego¶ Borygo np.zielone EKO ale czy siê zmiesza? A i jeszcze jedno na ch³odnicy jest korek wlewu i p³yn wlewa siê do zbiorniczka czy przez ch³odnicê?
Mo¿e g³upie pytania ale mam Avensisa dopiero tydzieñ i muszê siê przyzwyczajiæ i poznaæ go. Poprzednio je¿dzi³em Mondeo 1.8TD prawie 6 lat gdzie by³o wszystko inaczej.
Proszê o porady i sugestie.
Pozdrawiam.

a ten zajebisty zbiorniczek to nie jest od spryskiwaczy???

Lejesz najpierw do ch³odnicy potem do zbiorniczka, w ch³odnicy ma byæ full.

Cytat:
2006-08-18 08:27:15, kitza pisze:
Nie wiem ile p³ynu u Ciebie wchodzi ale zalej pod max i obserwuj co siê bêdzie dzia³o. Je¶li ubêdzie to dolej znowu. Je¶li nie to znaczy ¿e jest akurat. Je¶li chodzi o sam p³yn to by³o gdzie¶ juz na forum jaki jest polecany.Nazwy nie pamiêtam ale chyba jaka¶ angielska firma. Ja w swojej Starletce mam wlany Dynagel. Najwa¿niejsze by nadawa³ siê do ch³odnic aluminiowych, a je¶li siê nie myle to chyba teraz ju¿ wszystkie takie s±. Odno¶nie opon to zerknij tu a potem tutaj. Pozdrawiam

Te¿ mam Starletkê i podobny problem do marros, bo w zbiorniku wyrównawczym mam pustawo, a w ch³odnicy jakby full - tzn. widaæ p³yn po otwarciu na wierzchu. Trza dolaæ?