Skrzynia czy tuba ?? co polecacie?? PILNE !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam okazje zamienić TAKIE COŚ na TAKIE COŚ
zamieniac czy nie ?? co lepiej sprawdzi sie w samochodzie ??

zamieniaj, skrzynia to skrzynia
PS.
posiadam takową gra super

chodzi mi o to zeby miec gleboki bass (techno) jakos nie mam przekonania do skrzyni............. chociaz w sumie. sam juz nie wiem co wybrac, skrzynia zawsze 50W wiecej niz moja tuba.............ale........ ??

Skrzynia dużo wierniej odtwarza dźwięk.
Tu masz jeszcze taką różnicę że skrzynia jest zamknięta - więc pomijając jakoś dźwięku, w skrzyni bas będziesz miał szybszy i bardziej precyzyjny, a w tubie "rozlazły" no i zejdzie trochę niżej

[ wiadomość edytowana przez: Shaq27 dnia 2006-08-18 13:15:14 ]

Pamietam czasy jak grało takie cos u mnie Bass konkret i czysty dlatego skrzynie są jak dla mnie lepsze od Tuby.
klik

Cytat:
2006-08-18 13:12:15, Shaq27 pisze:
Skrzynia dużo wierniej odtwarza dźwięk. Tu masz jeszcze taką różnicę że skrzynia jest zamknięta - więc pomijając jakoś dźwięku, w skrzyni bas będziesz miał szybszy i bardziej precyzyjny, a w tubie "rozlazły" no i zejdzie trochę niżej [ wiadomość edytowana przez: Shaq27 dnia 2006-08-18 13:15:14 ]

skoro zejdzie niżej to..... mamy lepszy bass......... tz jezeli zejdzie dosc nisko to go nie slyszymy ale wrecz czujemy. w polce mam 2x 6x9 ok 60W rms, mam okazje doplacic 20zl i zamienic tube na skrzynie (blaupunkt taki jak z allegro) jestem troche wyglupiony, bi nie slyszalem jeszcze mozliwosci mojej tuby na max (mam pod samym radiem bo wzmak nie daje rady)........ dzisiaj podepne ja pod wzmacniacz domowy, i zobaczymy jaki bedzie efekt w aucie

No jeżeli przyjmujesz że lepszy bass to ten który schodzi niżej i reszta czynników nie jest istotna to możesz sobie przyjąć że to lepszy bas

Koleś ma tego blaupunkta i jak dlamnie cienizna.

skrzynia

No ja powiem Ci tak, miałem skrzynie i tubę i no i z tego co zauważyłem to skrzynia jest jednak lepsza.

a wiec po licznych testach (na domowym wzmacniaczu niestety ) stwierdzam jednoznacznie ze zostaje.......... SKRZYNIA, szybszy i wierniejszy bass. Teraz tylko jakis dobry wzmacniacz..............

Cytat:
2006-08-19 20:13:06, m-chmielo pisze:
Koleś ma tego blaupunkta i jak dlamnie cienizna.

Taaaa......... zwlaszcza jak ma pod samym radiem ale pod dobrym wzmakiem to juz zupelnie inna bajka

Cytat:
2006-08-22 16:29:23, ToFastMKIV pisze:
Taaaa......... zwlaszcza jak ma pod samym radiem ale pod dobrym wzmakiem to juz zupelnie inna bajka

Akurat w temacie jak ktoś podlącza taki glośnik pod radio wogóle niegadam, a zasilał ja również wzmak blaupunkta mocy niepamietam (ale maly niebyl) i wdlug mnie ta skrzynka to im sie nieudala. (to tylko i wylacznie moja opinia po odsluchu)

[ wiadomość edytowana przez: m-chmielo dnia 2006-08-22 17:25:45 ]

Ja polecam jednak skrzynie, nieco lepsza jest od tuby co miałem okazje kilkakrotnie sprawdzić. Nie polecam natomiast sprzętu Blaupunkta, lepiej zdecydować sie na coś z półki Magnat, JBL czy chociażby Pioneer.

Ja polecam skrzynie jest to bardzo dobre rozwiazanie zwłaszcza w polączeniu z sabwooferem SONY EXPLODE o mocy 1500 WATT.