Fotoradar w swarzedzu --> pytanie ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od ilu łapie ?? bo widzialem jak mi cos tam przeskoczylo (nie bylo blysku tylko takie jakby przesuniecie - np jak otwiera sie obiektyw przy aparacie) ograniczenie do 60 ja mialem jakies 65 (ale hamowalem) ktos ma jakies doswiadczenia z tym radarem ??

kazdy fotoradar ma jakas tolerancje -/+ 5-10%

ale to i tak pozniej podlega weryfikacji przez "smutnego Pana"

Cytat:
2006-08-18 13:52:54, lukas_s pisze:
kazdy fotoradar ma jakas tolerancje -/+ 5-10% ale to i tak pozniej podlega weryfikacji przez "smutnego Pana"

to moze inaczej, po ilu przychodzi fotka do domu ?? (tz. ile dni ma na dojscie) ??

bo nie wiem czy zamawiac wzmacniacz z allegro

ten fotoradar jest oświetlony jak choinka nie mozna go nie zauwazyć

w zaleznosci od tloku od 30 dni do paru miesiecy choc ostatnio mowili ze beda wczesniej dochodzic fotki i wezwania na komende

Cytat:
2006-08-18 14:00:29, zero pisze:
ten fotoradar jest oświetlony jak choinka nie mozna go nie zauwazyć

mialem jakies 80km/h zobaczylem znak i hamulec, przed samym foto miale ok 60km/h czyli tyle ile ograniczenie ! pytanie czy zrobil fotke czy nie (blysku nie bylo)

druga sprawa jak sciagna ode mnie naleznosci skoro nigdzie nie pracuje a auto jest rejestrowane na ojca ?? (tansze oc)

Cytat:
2006-08-18 13:56:29, ToFastMKIV pisze:
to moze inaczej, po ilu przychodzi fotka do domu ?? (tz. ile dni ma na dojscie) ?? bo nie wiem czy zamawiac wzmacniacz z allegro

zamawiaj najwyzej przyjda chlopaki z windykacji po ten wzmacniacz, a jak wartosc jego nie bedzie ich satysfakcjonowala to wezma auto

ale sa na forum tacy ktorzy w takiej sytuacji wiedza jak sie "zachowac" wiec nic sie nie boj

Cytat:
2006-08-18 14:04:37, BUGZ pisze:
ale sa na forum tacy ktorzy w takiej sytuacji wiedza jak sie "zachowac" wiec nic sie nie boj

np kolega Horhe utworzyl dzis watek poczytaj
tam sie sprawa mial zaleglego rachunku z ERY i komornika / windykatora

nie lam sie - w najgorszym wypadku dostaniesz 100-200zl i 2-4pkt

KLIK

Cytat:
2006-08-18 14:09:47, Matys318 pisze:
KLIK

Spoko tylko pozniej raz, 2,3,4,5 na policje, do sadu... urlop... i okaze sie ze warto bylo te.. 200 PLN i 5pkt przyjac. Bedzie to po prostu tansze i bezstresowe ;D

jak nie pracujesz i samochód nie jest Twoj to Ci nic nie zrobią, za 200zł nikt Ci komornika nie naśle, a jak nie przyślą fotki w ciągu 30 dni to sprawa trafia automatycznie do sądu.. a tam to juz w latach się mierzy czas egzekucji.

Cytat:
2006-08-18 14:03:24, ToFastMKIV pisze:
mialem jakies 80km/h zobaczylem znak i hamulec, przed samym foto miale ok 60km/h czyli tyle ile ograniczenie ! pytanie czy zrobil fotke czy nie (blysku nie bylo) druga sprawa jak sciagna ode mnie naleznosci skoro nigdzie nie pracuje a auto jest rejestrowane na ojca ?? (tansze oc)

tam jest 70km/h !!!!!!!!!!

ktos mi cios mowil ze one niby sciagaja jesli przekroczysz powyzej 20km/h ponad ograniczenie!!!

jesli blysku nie bylo to raczej luzik bo on raczej blyska ale raczej jeszcze tam nie widzialem zeby blyskal

a ta druga sprawa to przyjedzie na ojca i ojca beda ciagac do zaplaty

moze cie rowniez (tzn twego ojca odwiedzic pan dzielnicowy z fotka) i bedzie tlumaczanie

powodzenia w oczekiwaniu na fotke

Te radary są ustawione tak na 10 km/h więcej i błyskają takim pomarańczowym światłem. Także jeśli nie błysnęło to raczej spoko. Miałem podobną sytuację w lutym br. Jechałem przez Kostrzyn i 2-ch POlicjantów "bawiło" się tym radarem, mieli coś do niego podłączone i mi właśnie błysło, ale fotki nie dostałem, a jechałem tak 70 km/h (ogr. do 60).