Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zbynio wPiSdu | 2006-08-19 10:23:58 Edit:
hehe zdajesie bzdury wypisałem ![]() [ wiadomość edytowana przez: Zbynio dnia 2006-08-19 11:41:54 ] |
![]() GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-08-19 11:09:16 Zbyniu, nie chcę Cię poprawiać, bo może w B jest inaczej, ale zarówno w Omedze A, jak i Senatorze B, płyn w układzie wspomagania ma kolor czerwonawy, a w kompresorze jest olej, który ma kolor, przynajmniej u mnie zielonkawy i każdy kompresor klimy ma olej w sobie, oprócz czynnika chłodzącego! (Inny olej jest w klimach ze starszym czynnikiem chłodzącym, a inny z nowym) |
![]() Fine Omega B 2.5 V6 Tarczyn | 2006-08-21 15:05:56
Z pompy wspomagania raczej nie cieknie, trochę się poci z weży od zbiorniczka i kolor płynu jest czerwony, natomiast tu jest żólto-brązowy. Co do pkt. 2 to piszesz o pompie oleju silnikowego ? Gdzie ona się znajduje ? |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2006-08-21 15:22:48
U mnie tak było. Pompa jest centralnie na wale pod paskiem rozrządu. Uszczelka kosztuje raptem 15 zł, ale robota okropna. Bez klucza pneumatycznego zapomnij, nie odkręcisz koła zębatego na wale!!! W TIS ie napisali że przy wymianie należy posmarować uszczelkę silikonem, a potem napisali: że z powodu zadużej ilości silikonu zacierała się 1-sz panewka na wale!!!!! Więc z czuciem, tylko mgiełka i dokręcić tyle co trzeba bo inaczej ukręcisz śruby |