Co polecacie????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie auto!
Mam problem, wyślę wam linki do aut które chcemy kupic, co polecacie, Citroena Saxo albo Seata Ibize?
Citroen: http://www.babel.trader.pl/pp/start.asp?page=details&id=100493300&userid=23376&PPCategoryId=10000&ksPath=&searchcategory=29296
Seat Ibiza, podobny do tego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121126155. Ten sam kolor, rocznik 1996, silnik 1.1i, 3 drzwiowa, szyberdach, 2 poduszki, bez radia, a poza tym nic innego. Cena 9000, nie pamietam jaki przebieg. Z tym, ze lepiej się prezentuje wizualnie od Citroena, ale ja się na tym nie znam, a przecież nie o to tu chodzi. Do którego z tych wózków są tańsze części?

Bez wahania wybierz Ibizę, Citroen to taczka w porównaniu do Seata.

za to ibiza to taka rakieta z silnikiem 1.0 czy 1.1 ze masakra :/

to wózek z silnikiem 1.1 JAK NAPISAŁAM WYŻEJ, a co to ma być masakra, porzecież to nie jest duze auto, a z takim silnikiem. Sama już nie wiem, Citroen tez ma 1.1. A więc, które lepsze??? Dla kobiety oczywiście, dla 2 kobiet.

ibiza jest ciut wieksza od saxo. ale silnik 1.1 to o ile dobrze pamietam jest to stara konstrukcja jeszcze z vw polo (nie pamietam dokladnie a teraz w pracy jestem) wiec ten silnik bym omijal. tak czy siak jest za malu do auta i nie bedzie oszczedny i dlatego pod tym wzgledem saxo bedzie lepsze. chyba ze kupisz ibizke 1.4 conajmniej to cos lepiej.

Nie było Ibizy z silnikiem 1,1 (tę jednostkę montowali między innymi w Trabancie). Była tylko z silnikiem 1,0 bądź 1,05. Ta z ogłoszenia to jest 1,0. Citroena odrzucam z uwagi na to, że awarie elektryki i zawieszenia doprowadzają do białej gorączki w tym aucie. Silnik 1,1 w Saxo to bardzo przestarzała konstrukcja z dwudziestoparoletnią przeszłością. Na dodatek skrzynie biegów w autach francuskich to słabiutki ich punkt (pomijam już nawet to, że zmiana biegów odbywa się jak mieszanie kijem w wiadrze ze smołą). Wybór należy do Ciebie

jednym slowem kup ibizke ale nie z tym silnikiem DOBRZE CI RADZE i pewnie kolega jackrally sie ze mna zgodzi.

Zgadzam się, takie "mikrosilniki" wcale nie będą ekonomiczniejsze, bo trzeba je trzymać na wyższych obrotach aby napędzać auto. Kup Ibizę z silnikiem 1,4. Różnica w cenie praktycznie niewyczuwalna, ale za to otrzymujesz samochód, którego nie wyprzedzi rowerzysta na drodze

ja mialem takie porownanie..... przejechalem sie kiedys uno 1.1 jakos to tam jechalo silnik wyl sobie podmaska ale jechalo ( uno 1.1 jest szybsze od ibi 1.0 jakby ktos nie wiedzial ) niedlugo pozniej ojciec sobie kupil uno 1.4 i ze tak powiem...nie ma co porownywac.

Chciałem tylko zauważyć, jak przestarzałą, a co za tym idzie lekką konstrukcją jest Uno. Nie ma stref zgniotu i różnych innych zabezpieczeń, a to wszystko przecież waży. Wystarczy porównać grubość drzwi w Uno i w Ibizie i od razu wiadomo gdzie człowiek poczuje się chociaż odrobinę bezpieczniej.

Zdecydowanie wybierzcie seata ibize jest to bardzo dobre auto praktycznie bezawaryjne wiem bo kumpel ma takiego jest z niego barzo zadowolony.Po zatym jest duzo ładniejszy i lepiej sie prezentuje od citroena.