MotoNews.pl
7 Komputer pokladowy (jezyk niemiecki) (15637/267)

Komputer pokladowy (jezyk niemiecki)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nowy wita wszystkich klubowiczow
Mam pytanko odnosnie komputera pokladowego, a raczej jezyka. Niestety wyswietla mi info po niemiecku, nic nie rozumie i musze biegac do instrukcji. Wie ktos moze czy mozna zmienic jezyk, jaki jest koszt takiej imprezy i gdzie mozna to zrobic? Mam vectre 2.5V6 CDX.

Zmiana jezyka to nie duzy problem (polskiego nie ma, zostaje angielski).
Musisz podjechac do aso (nie wiem czy gdzies poza aso to robia) na techa. Taka zabawa z techem to koszt ok. 150 zl w wawie.

Cytat:
Taka zabawa z techem to koszt ok. 150 zl w wawie.

Trochę cenią Za 150 zeta to wolę se wlać wachy do baku, a słówek z kompa nauczyć się i bynajmniej parę słówek po niemiecku więcej w głowie

Dzieki, za odpowiedzi. Na tech'a i tak chyba bede musial pojechac, bo nie sadze, zeby soft byl zmieniany od 97 roku, moze przy okazji mi zmienia na angielski.

Krzysiekc- naucz się tych kilku słów jak radzi rmickey i po sprawie. W końcu nie ma ich aż tak dużo. Pozdro.

Dzis zaskoczyl mnie drugim komunikatem (uzupelnic plyn chlodzacy), zwykle znam jeden (ze konczy mi sie plyn w spryskiwaczach ). Masz racje, ze zamiast bulic 150 pln, tylko po to by miec kilka komunikatow po angielsku, lepiej sie ich nauczyc po niemiecku (standardowych nie trzeba sie uczyc, bo mozna sie spoko zorietowac o co chodzi, po 20 sek). Jednak wyczytalem, ze warto zrobic upgrade softu, jesli przy okazji mozna by bylo zmienic jezyk, to czemu nie. I tu mam drugie pytanko: czy naprawde warto zmieniac soft? Wyczytalem, ze podobno byly jakies bledy wyeliminowane od 97-go.

Jezeli masz soft z 97 roku to podobno warto zapodac najnowszy (chyba z konca 2002).
Temat wersji soft byl niedawno opisywany na forum Vectry - Vectra Unlimited .
Poczytaj tam.

Wlasnie czytalem, i kontaktowalem sie z pierwszym wlascicielem, nigdy nie robil upgradu. Powiedzcie mi gdzie jest asco w w-wce, do tej pory jezdzilem do Opla ABEXIM.

Cytat:
2003-05-07 11:19:23, HEVA pisze:
Cytat:
Taka zabawa z techem to koszt ok. 150 zl w wawie.

Trochę cenią Za 150 zeta to wolę se wlać wachy do baku, a słówek z kompa nauczyć się i bynajmniej parę słówek po niemiecku więcej w głowie

Ja tam nie lubię tego języka i z 500 bym dał żeby gadał mi po ludzku

Cytat:
2003-05-07 14:16:47, krzysiekc pisze:
Wlasnie czytalem, i kontaktowalem sie z pierwszym wlascicielem, nigdy nie robil upgradu. Powiedzcie mi gdzie jest asco w w-wce, do tej pory jezdzilem do Opla ABEXIM.

To chyba najgorzej wybrales jak mogles pod wzgledem cenowym.
Jak musze pojechac do aso (choc staram ich sie unikac jak ognia) to jezdze na Radzyminska (prawie na wprost M1 w Markach), w miare jest jeszcze na Rudnickiego (obydwa to Auto-Zoliborz).
Slyszalem kilka pozytywnych opinii o Nexteam'ie na Modlinskiej, ale ja tam nigdy juz nie pojade po tym jak mnie kiedys potraktowali (totalna olewka klienta).

No ja nie pojade chyba do Auto-Zoliborz, wlasnie ze wzgledu na cene. Mialem do wymiany poduche olejowa pod silnikiem (wiedzialem o niej przed kupnem), w opel a-z krzykneli mi 850-900pln , w abeximie zaplacilem 500,08 pln i jeszcze zerkneli tu i tam (okazalo sie, ze jeszcze sworzen za jakies 270). Poza tym wymiana swiec do mojej V6 w opel a-z kosztuje 180 a w abeximie 119 + swiece oczywiscie. Jak bede wiedzial ile chca za tech'a w abeximie to zam Ci znac.

[ wiadomość edytowana przez: krzysiekc dnia 2003-05-07 14:51:47 ]

tylko jedna sprawa jak wgraja ci angielski to chyba w galonach bedzie pokazywal spalanie i w milach km/h ...----> a apropos ASO to u Miniewskiego na 17-go Stycznia sa podobno najlepsze ceny!!!

Cytat:
2003-05-07 14:46:54, krzysiekc pisze:
No ja nie pojade chyba do Auto-Zoliborz, wlasnie ze wzgledu na cene. Mialem do wymiany poduche olejowa pod silnikiem (wiedzialem o niej przed kupnem), w opel a-z krzykneli mi 850-900pln , w abeximie zaplacilem 500,08 pln i jeszcze zerkneli tu i tam (okazalo sie, ze jeszcze sworzen za jakies 270). Poza tym wymiana swiec do mojej V6 w opel a-z kosztuje 180 a w abeximie 119 + swiece oczywiscie. Jak bede wiedzial ile chca za tech'a w abeximie to zam Ci znac.

[ wiadomość edytowana przez: krzysiekc dnia 2003-05-07 14:51:47 ]

To mnie zaskoczyles , ze 2 razy sprawdzalem ceny w Abeximie i na Radzyminskiej i AB mial drozej. Jednak to bylo dosc dawno wiec moze sie zmienilo.

ps. w a-z mozesz pogadac z mechaniorami i poznym wieczorem podjechac na techa za pol ceny.

Cytat:
2003-05-07 15:16:16, Marcel pisze:
tylko jedna sprawa jak wgraja ci angielski to chyba w galonach bedzie pokazywal spalanie i w milach km/h ...----> a apropos ASO to u Miniewskiego na 17-go Stycznia sa podobno najlepsze ceny!!!

Bedzie pokazywal w litrach i km.

No, to sa ceny z konca kwietnia, musze wymienic plyn hamulcowy, w abeximie 120 pln za wszystko, ale jak Marcel napial o asco na 17-stycznia postanowilem zrobic maly wywiad, dzis juz nie dam rady, ale jak bede wiedzial to wrzuce wyniki (oczywiscie roznica moze wynikac z tego, ze mam 2.5V6, moze na 2.0 byc inaczej. Opel A-Z mi powiedzieli bardzo "GRZECZNIE" : jak sie kupilo taki motor, to trzeba teraz placic).

[ wiadomość edytowana przez: krzysiekc dnia 2003-05-07 15:42:44 ]