Pierwszy wózek.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich.
Jestem świeżo co upieczonym 18-nastoletnim kierowcą.
Chciałbym kupić pierwszą fure w karierze co moglibyście mi doradzić?
Myślałem oczywiście o Fiacie 125p - http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121199114
Na pierwszy wózek chciałbym przeznaczyć 9000 PLN które łatwo mi niestety nie przyszły.
Z góry dziękuje za odpowiedz
modelarz

Pozdrawiam Wszystkich

nie przeplacaj za takiego cudaka...jak masz 9 tys to kup sobie cos lepszego, nowszego, i cos co Ci sie naprawde podoba..nie ma sensu kupowac trupa za 6000 tys....
fiat 125 okazyjnie kupiony to fiat w dobrym stanie do 1000zl reszta to juz tylko rozrzutnosc kupujacego.
Jak chcesz koniecznie fiata to kup sobie punto I, albo jakies uno itp...ale nie laduj absolutnie tyle kasy w takie gowno.
Chyba ze interesuje cie cos starszego to celuj w ritmo itp
pozdrawiam i zycze udanego zakupu
pochwal sie pozniej na co sie zdecydowales

[ wiadomość edytowana przez: Kwadrat125 dnia 2006-08-20 09:11:39 ]

Cytat:
2006-08-20 01:34:58, modelarz pisze:
Witam Wszystkich. Jestem świeżo co upieczonym 18-nastoletnim kierowcą. Chciałbym kupić pierwszą fure w karierze co moglibyście mi doradzić? Myślałem oczywiście o Fiacie 125p - http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121199114 Na pierwszy wózek chciałbym przeznaczyć 9000 PLN które łatwo mi niestety nie przyszły. Z góry dziękuje za odpowiedz modelarz Pozdrawiam Wszystkich

Mi się tam podoba
Wybór należy do ciebie

taka kasa na fiata w zupelnosci starcza. Ja bym kupil jakiegos w dobrym stanie za 1000 - 1500 i zrobil na takiego jak mi sie podoba.

Cytat:
2006-08-20 10:53:09, jaqo pisze:
taka kasa na fiata w zupelnosci starcza. Ja bym kupil jakiegos w dobrym stanie za 1000 - 1500 i zrobil na takiego jak mi sie podoba.

dokładnie
Cytat:
2006-08-20 07:57:34, Kwadrat125 pisze:
nie przeplacaj za takiego cudaka...jak masz 9 tys to kup sobie cos lepszego, nowszego, i cos co Ci sie naprawde podoba..nie ma sensu kupowac trupa za 6000 tys.... fiat 125 okazyjnie kupiony to fiat w dobrym stanie do 1000zl reszta to juz tylko rozrzutnosc kupujacego. Jak chcesz koniecznie fiata to kup sobie punto I, albo jakies uno itp...ale nie laduj absolutnie tyle kasy w takie gowno. Chyba ze interesuje cie cos starszego to celuj w ritmo itp pozdrawiam i zycze udanego zakupu pochwal sie pozniej na co sie zdecydowales [ wiadomość edytowana przez: Kwadrat125 dnia 2006-08-20 09:11:39 ]

a tego to ja już nie rozumiem taki miłośnik kredensów a mu odradza stanowczo
nie ładnie nie ładnie

lepiej pomyśl nad corrado czy crx vtec za ten hajs bym szukał coś lekkiego z mocnym silnikiem , dużo więcej frajdy daje jazda niż siedzenie w kanale

yyyy ale jazda po siedzeniu w kanale daje jeszcze wiecej frajdy

Cytat:
2006-08-20 12:01:22, Proiss pisze:
lepiej pomyśl nad corrado czy crx vtec za ten hajs bym szukał coś lekkiego z mocnym silnikiem , dużo więcej frajdy daje jazda niż siedzenie w kanale

ta za taka cene to bedzie siedzial tez caly czas w kanale a do tego będzie za części płacil 10x więcej

dokaldnie.kup sobie najlepiej okazyjnie za 7000 corrado g60. jak juz sie spier...li to nawet w kanale nie bedziesz musial siedziec,bo koszta czesci do tego silnika wyjda tyle co nowe auto.z tego co pamietam to oryginalna uszczelka pod glowice do hondy konia kosztuje tyle co kilkunastoletni maluch w niezlym stanie

kurcze ale fiatowcy. Rozumiem jak ktos sie starzeje i potrZebuje dupowoza do pracy itp. Ale chlopak ma 18 lat! mi w tym wieku straszna frajde robi dlubanie przy samochodzie a potem korzystanie z tego co zrobilem. Sprawia to duzo satysfakcji i straszna frajde. Jesli Ci sie podobaja fiaty to tak jak mowilem - albo kup cos w ok stanie i zrob go samemu pod siebie - jeszcze Ci kasa zostanie, albo kup cos gotowego jesli nie masz warunkow ale i tak bedziesz cos zmienial potem

podoba mi sie ten kant z tej aukcji

jak chcesz to sprzedam ci swojego za 2,5 Tyś Lans na wiosce po całosci Spytaj sie tych ktorzy nim jechali

A tak na powaznie to ja uwazam ze DF jako pierwszy samochod jest super W miare wygodny, nie jest zbyt szybki ( to młody kierowca wiec wiadomo ze bedzie chcial polszalec a w tym nie bedzie kozaczył wiec sie nie zabije ) i uczy pokory, aaaa no i kanapka z tyłu Ma osienascie lat wiec pewnie mu sie przyda nie raz Co do kasy no tamten jest fajny nawet ale skoro masz 9 Tys to kup eleganckiego MR`a w dobrym stanie... za ok 1tyś takiego dostaniesz, ew 1500zł na instalacje gazowa zeby tanio było, do tego z czasem swap silnika DOHC jakies 3000zł ew naprawy i przerobki zeby doprowadzic do stanu idealnego no i moze nowy lakier 9000zł napewno wystarczy w zupełnosci Gdyby ten na aukcji to był DOHC to jeszcze by mozna było sie zastanawiac ale seryjny 1.5 raczej nie jest warty tego Lepiej samemu doprowadzic go do takiego stanu i bedziesz wiedzial co i jak jest zrobione Bo bog jeden wie co tam sie czai pod nowym lakierem

Jeszcze te opony przy seryjnym silniku
Cytat:
OPONY PRZOD 205/50 TYL 225/50

to ja mam 185/60R14 i jak na moje to sa w sam raz moze nawet troche za szerokie, a na osiagach juz je czuc... a co dopiero 225... jak popada to nie ma ani trakcji ani sterowania...

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-08-20 14:13:11 ]

Eeeeee za te pieniądze to kup sobie astre cabrio

Cytat:
2006-08-20 11:54:12, CEHU pisze:
a tego to ja już nie rozumiem taki miłośnik kredensów a mu odradza stanowczo nie ładnie nie ładnie

ja mu tylko odradzam takiej inwestycji...bo 6000 tys za DFa ktory nie jest klasykiem ani zadnym rarytasem to jednak zdecydowanie za duzo...a osobiscie boje sie takich przerabianych wynalazkow....bo to zawsze wyglada swietnie, a rozsypuje sie po czasie.
A ten konkretny egzemplarz troche wyglada jak choinka

tak mi sie wydaje że ten gośc tu nie wpadł przypadkowo i przez to moge sądzić że chce kupic fiata...
i tak patrze na to co wy piszecie to tak naprawde mało kto pisze o (fiatach zwłaszcza tych starszych i z jedynym słusznym napędem) a tacy z nich furiaci

Cytat:
2006-08-20 14:19:57, Kwadrat125 pisze:
ja mu tylko odradzam takiej inwestycji...bo 6000 tys za DFa ktory nie jest klasykiem ani zadnym rarytasem to jednak zdecydowanie za duzo...a osobiscie boje sie takich przerabianych wynalazkow....bo to zawsze wyglada swietnie, a rozsypuje sie po czasie. A ten konkretny egzemplarz troche wyglada jak choinka

dlatego lepiej żeby kupił w dobrym stanie DF i tak jak ktoś tu już napisał zaczoł przy nim grzebać raz że bedzie miał sadysfakcje że nie ma takiego drugiego a dwa jaka to frajda jeździć tym co sie samemu zrobiło

Frajda nieprzecietna no i blacharą sie te autka podobaja Na allegro zaraz pod tym co kolega podal linka jest bardzo ładny biały Znalazłem jeszcze 2 fajne egzemplarze ale do jegnego linka nie podam bo znajomy go chce kupic ale ten drugi to piekny wczesny MR kosztuje az 2000zł ale wyglada idealnie... nawet lampki w drzwiach mu działaja co jest ewenementem

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-08-20 14:43:28 ]

pierdolicie.......

To jest forum klbowe fnf - skoro ktos tu zalada to nie pyta o kupno hondy, opla czy bmw.

Masz 9 tys, zadaj sobie pytanie co chcesz za to miec, w miaro wyodne auto, ekonomiczne (ok 25zl/100km) do tego majce swoj styl i charakter, jetes gotowy cos przy nim porobic i nie potrzebujesz auta od zaraz kup starego fiata, w tych pieniadzach odradzal bym "Zwyklego" MRa, raczeej jakiegos klasyka, ew z dohc'em, lub poszukac jakieos 132,131 w fajnym stanie, w tych pieniadzach to mozna zaczac szukac Fiata X1/9,

Natomiast jezeli potrzebjesz dupowozu, wyodne i bezawarjne, zapraszam do skorzustania z wyszukiwarki, temat byl juz wielokrotnie poruszany.

Pozdrawiam.

ooo tak... fiat X1/9 to jest cos... sam bym chciał takiego ale niestey mnie nie stac furka jest pekna

Cytat:
2006-08-20 14:41:35, CarvMachine pisze:
pierdolicie....... To jest forum klbowe fnf - skoro ktos tu zalada to nie pyta o kupno hondy, opla czy bmw. Masz 9 tys, zadaj sobie pytanie co chcesz za to miec, w miaro wyodne auto, ekonomiczne (ok 25zl/100km) do tego majce swoj styl i charakter, jetes gotowy cos przy nim porobic i nie potrzebujesz auta od zaraz kup starego fiata Pozdrawiam.

no i to jest postawa prawdziwego furiata a nie kup sobie bmw albo opla