Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
orfeusz Katowice | 2006-08-20 16:24:06
Tak istnieje coś takiego ale to przekręt, jedziesz do gaziarza on wypisuje fakturkę za robociznę 300PLN i na legalu do rejestrujesz. Widziałem na allegro nawet po 150PLN ![]() |
dRA_Killer Opel Nowa Wieś | 2006-08-20 19:14:13 Ale czy na pewno się opłaca?
- kręcimy coś na lewo - gaziarzowi i tak musimy zapłacić na "fatygę" i pokryć koszty podatku, który musi być zapłacony z racji wystawionej faktury - musimy trochę poszukać odpowiedniego zakładu, bo nie każdy pójdzie na to - nie mamy gwarancji na montaż, a tylko na części. wszystko fajnie jak będzie działać bez problemu, a jak zacznie się jeb*ć to przeklniesz sam siebie Wybór należy do Ciebie. ![]() |
rosck Z Poznań | 2006-08-21 00:47:33 Na cng to pewnie warto a na zwykły IIgen lpg to na pewno nie ma co sie bawić |
zacny Dębica | 2006-08-22 22:43:32 Mam Mondeo i sam założyłem gaz, kosztował mnie ok. 300 zł . Chodzi jak zegarek i zrobiłem już 12 tys. km. Więc jest sens czy nie.? |
dRA_Killer Opel Nowa Wieś | 2006-08-22 22:49:01
Co kosztowało 300 zł? Tyle może kosztować nowy reduktor. |
zacny Dębica | 2006-08-22 23:08:48 Nie pisałem że nowy. Kupiłem na giełdzie samochodowej wszystkie klamoty używane i butlę do połowy pełną gazu.Gazowałem też golfa III , tam koszt był jeszcze mniejszy bo bez emulatora, tylko jeden przekażnik, Butle zamocowałem w bagażniku na desce, tak że przed sprzedażą w 40 minut wymontowałem wszystko.Na stacji przy tankowaniu nikt nie pytał nigdy o papiery tylko o pieniądze.Ew. legalizacja ok. 200 zł na allegro. Proszę nie traktować tego jako instrukcję tylko głos w temacie SAMODZIELNY MONTAŻ LPG Pozdrawiam. |
dRA_Killer Opel Nowa Wieś | 2006-08-22 23:19:41 Przeczytaj jeszcze raz od początku:
No i słusznie, bo nie o stacje tu chodzi.
Czyli co? Kupiłeś za 200 zł wyciąg z homologacji (czy jak to tam się nazywa) i fakturę i poszedłeś z tymi rzeczami do Wydziału Komunikacji i wbili Ci "LPG" w dowód rejestracyjny? ![]() |
zacny Dębica | 2006-08-22 23:27:46 Sekwencja czy II-generacja to różnica w cenie , popatrz na allegro.A papiery ?, potrzeba ksero homologacji zbiornika i ksero dowodu rejestracyjnego i dwie stówy, za to dostaniesz papier do wydziału komunikacji i masz gaz w dowodzie.Jeśli masz zamiar pisać o tych wszystkich nieprawidłowościach to ja to wszystko wiem. Ale życie swoje. |
![]() Agamek12 VW Golf II 1.6 LPG ; ... Warszawa | 2006-08-22 23:42:17 Przecież każdy papier można podrobić. Kiedyś chciałem kupić Astrę I. Jej właściciel powiedział, że jeśli się zdecyduję, to on za 500 zł założy "zalegalizowaną" instalację LPG (wyjętą z innego auta sprowadzonego z Holandii).
PS. zastanawialiści się kiedyś, dlaczego z wielu aut z Holandii demontowana jest instalacja? Myślę, że pierwsza część mojej wypowiedzi to wyjaśnia. |
dRA_Killer Opel Nowa Wieś | 2006-08-23 09:46:50
W wydziale komunikacji należy przedstawić wyciąg ze świadectwa homologacji i FAKTURĘ. |